• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Salat med varmrøget laks, kartofler og pocheret æg

24. oktober 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Laks er en af de mest værdsatte spisefisk. Det orange- til mørkerøde
kød er rigt på omega-3-fedtsyrer. Det kan spises råt, kogt, stegt og røget.
Indtil 1800-tallet blev laks ikke betragtet som en delikatesse, da den var
rigelig, billig og tilgængelig.

Der findes beretninger om, at ansatte på gårde protesterede til
arbejdsgiveren over, at der alt for ofte blev serveret laks, og at
man visse steder vedtog love, der regulerede andelen af laks i kosten.
Køkkenet kalder

Ingredienser: (2 pers.)  
8 – 10 stk. små kartofler 0g blomkålsbuketter
1 stk. varmrøget laks ca. 250g
1 stk. hjertesalat
2 stk. radiser
1 spsk. Capers
1 spsk. Grov sennep
1 spsk. Piskefløde
½ spsk. Honning, flydende
Salt og peber
1 dl. Finthakket krydderurter (purløg, timian og persille)
1 – 2 spsk. Parmesan, revet
2 stk. æg
½ dl. Eddike
Start med at koge kartoflerne, næsten møre

Hæld vandet fra, og lad dem stå med låget på
Rør sennep, fløde, honning, parmesan ost, salt og peber sammen,
smag til

Anret den skyllede og afdryppede salat på 2 tallerkner  
Sammen med skiveskåret kogte kartofler  
Fjern den matte fedthinde indvendig på laksen

Pluk laksen og fordel den over salaten    
Pluk små blomkålsbuketter og fordel dem over salaten  
Skær radiserne i meget tynde skiver, fordel dem over salaten  
Drys med de finthakkede krydderurter og capers over salaten  

Kom vand i en gryde og kog det op  
Slå hvert æg ud i en lille skål  
Når vandet koge tilsættes eddike, træk gryden fra varmen  
Lav nu en hvirvel i gryden med en ske eller piskeris  

Der skal nu dannes et hul i midten af vandet  
Hæld nu forsigtigt et æg ned i midten af hvirvlen  
Sæt gryden tilbage på varmen, og kog i ca. 3min.  

Tag ægget op med en hulske, læg det på en lille tallerken  
Soigner det lidt fjern, løse tråde af hviden  
Læg det forsigtigt på toppen af laksen, på tallerkenen  
Klar til servering

Dagens tallerken, Salat med varmrøget laks, kartofler og pocheret æg,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Røgning af Laks i kuglegrillen: 
1 stk. laks ca. 750g
2 spsk. Groft salt
100g røgesmul, bøg
Del laksesiden i 3 stykker

Læg dem i en plastpose

Drys nu salte på fisken, luk posen og læg den på køl ca. 1 time

Tænd grillen med briketter, men ikke ret mange 5 – 6 stykker
temperaturen i grillen skal være ca. 60 gr.  
Kom røgesmul i en foliebakke  
Placer foliebakken direkte oven på de glødende kul  
Skyl laksen under den kolde hane, så alt saltet fjernes og dup dem tørre

Krydr med groft friskkværnet peber og dup det ned i laksen

Læg laksen på risten og læg låg på  
Nu vil det begynde at ryge  
Hold øje med temperaturen og at det ryger hele tiden  
Ca. 2 – 3 timer alt efter smag af røg

Jeg røg laksen i 2 timer og den var perfekt.  
Nogen gange kan man købe laksesiden med røgesmul (Rema 1000)  
Det ene stykke skal ryges og bruges til salaten, resten kan fryses
fersk/saltet, så kan man altid ryge et stykke når det skal bruges,
eller man kan bruge det fersk/saltet.
God fornøjelse med røgningen

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Salat med varmrøget laks kartofler og pocheret æg

Previous Post: « Sildesalat med makaroni og rødbeder
Next Post: Blomkåls-Pizza »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme