Sildesalat er en ”våd” salat, bestående af kryddersild eller marinerede
sild, og en salatsauce med syltede rødbeder – og alt efter opskrift også
en større eller mindre mængde af andre ingredienser.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers)
4 stk. æg
50 g pasta, makaroni
Salt
2 dl. Cremefraiche
4 spsk. Mayonnaise, hjemmelavet
12 skiver syltede rødbeder, alt efter størrelse
1 stk. rødløg, lille
1 stk. marinerede sildefilet
Salt og peber
Kog æggene hårde i ca. 9 min
Lad dem afkøle, pil og hak 2 stk. af æggene
Brug en kniv eller på æggedeleren, på langs og på tværs
De 2 sidste æg skal bruges til anretningen
Kog pastaen al dente
Skær makaronien ud i mindre stykker, når den er kogt og afkølet
Rør cremefraiche sammen med mayonnaise
Skær rødbede og rødløg i små tern
Tilsæt det til cremefraiche/mayonnaisen samme med hakkede æg
Skær silden i fine strimler
Vend dem i cremefraiche/mayonnaisen
Smag til med salt og peber
Juster farve og konsistens med rødbedesaft
Server med en grøn salat eller radicchio
Med kvarte æg på toppen.
Klar til servering.
Dagens tallerken, Sildesalat på groft rugbrød,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Hjemmelavet mayonnaise
Er nemt og hurtigt lavet, opbevares i køleskab, før du starter så sørg
for at alle
ingredienserne har samme stuetemperatur, så går det letter.
Ingredienser:
2 stk. æggeblommer, evt. pasteuriseret
1 tsk. dijonsennep
½ tsk. salt
Hvid peber
2 – 3 dl. Olie, smagsneutral
½ spsk. Hvidvinseddike
Evt. 1 stk. citron
Kom æggeblommerne i en skål og pisk dem tykke
Tilsæt sennep, hvidvinseddike, salt og peber
Pisk det godt sammen
Tilsæt olie dråbevis til at begynde med under konstant piskning
Lidt efter olien i en tynd stråle
Jo mere olie der kommer i, desto tykkere bliver mayonnaisen
Kan fortyndes med lidt vand
Smag til med salt, peber og evt. citronsaft
Mayoen er færdig og opbevares på køl
Skriv et svar