• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Sildesalat med makaroni og rødbeder

19. oktober 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Sildesalat er en ”våd” salat, bestående af kryddersild eller marinerede
sild, og en salatsauce med syltede rødbeder – og alt efter opskrift også
en større eller mindre mængde af andre ingredienser.  
Køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers)  
4 stk. æg
50 g pasta, makaroni
Salt
2 dl. Cremefraiche
4 spsk. Mayonnaise, hjemmelavet
12 skiver syltede rødbeder, alt efter størrelse
1 stk. rødløg, lille
1 stk. marinerede sildefilet
Salt og peber
Kog æggene hårde i ca. 9 min 
Lad dem afkøle, pil og hak 2 stk. af æggene 
Brug en kniv eller på æggedeleren, på langs og på tværs 
De 2 sidste æg skal bruges til anretningen  
Kog pastaen al dente

Skær makaronien ud i mindre stykker, når den er kogt og afkølet  
Rør cremefraiche sammen med mayonnaise  
Skær rødbede og rødløg i små tern

Tilsæt det til cremefraiche/mayonnaisen samme med hakkede æg  
Skær silden i fine strimler  
Vend dem i cremefraiche/mayonnaisen

Smag til med salt og peber  
Juster farve og konsistens med rødbedesaft  
Server med en grøn salat eller radicchio  
Med kvarte æg på toppen.  
Klar til servering.

Dagens tallerken, Sildesalat på groft rugbrød,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Hjemmelavet mayonnaise 
Er nemt og hurtigt lavet, opbevares i køleskab, før du starter så sørg
for at alle    
ingredienserne har samme stuetemperatur, så går det letter.
Ingredienser: 
2 stk. æggeblommer, evt. pasteuriseret
1 tsk. dijonsennep
½ tsk. salt
Hvid peber
2 – 3 dl. Olie, smagsneutral
½ spsk. Hvidvinseddike
Evt. 1 stk. citron

Kom æggeblommerne i en skål og pisk dem tykke  
Tilsæt sennep, hvidvinseddike, salt og peber  
Pisk det godt sammen  
Tilsæt olie dråbevis til at begynde med under konstant piskning  
Lidt efter olien i en tynd stråle  
Jo mere olie der kommer i, desto tykkere bliver mayonnaisen  
Kan fortyndes med lidt vand  
Smag til med salt, peber og evt. citronsaft  
Mayoen er færdig og opbevares på køl

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Sildesalat med makaroni og rødbeder

Previous Post: « Pæretærte med karamel
Next Post: Salat med varmrøget laks, kartofler og pocheret æg »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme