• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Pæretærte med karamel

14. oktober 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Pære er en oval kernefrugt med en del stenceller i frugtkødet. Umodne
pærer har et hvidt og hårdt frugtkød. Modne pærer har blødt og saftigt
frugtkød – oftest med en meget aromatisk smag.
Køkkenet kalder

Ingredienser: (10 – 12 stk.)  
160g rørsukker
50g smør
160g hvedemel
1½ tsk. kardemomme
1 tsk. natron
2 stk. pære
2 dl. Kærnemælk
1 dl. Dulce de leche
1 dl. Piskefløde
Pynt:
Rød skovsyre eller guldstøv
Start med at smelte smørret

Pisk det sammen med sukkeret  
Bland mel, kardemomme og natron sammen

Rør det i sukkerblandingen, skiftevis med kærnemælk

Skræl og skær pærerne i små tern

Vend dem i dejen,

Kom dejen i en smurt springform ca. 23 cm

Dryp karamellen over kagedejen

Bag kagen ved 160gr. varmluft i 60 min.

Pisk fløden til skum, pynt kagen med flødeskum,
karamel og skovsyrer

Det er tid til servering

Dagens kage, Pæretærte med karamel, flødeskum og guldstøv,
Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk Tags: Pæretærte med karamel

Previous Post: « Stroganoff med svinekød og kartoffelmos
Next Post: Sildesalat med makaroni og rødbeder »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 on the Foodie Pro Theme