Når man hører og ser navnet stroganoff, forbinder man det
uvilkårlig med Bøf Stroganoff.
Det var jo før i tiden en weekends ret og er det stadig, her
er oksekødet skiftet ud med svinekød og er god som gæsteret,
hvor retten kan laves dagen i forvejen og det bliver den
ikke ringere af – tværtimod
Køkkenet kalder
Ingredienser: ( 4 pers.)
500g nakkefilét
1 spsk. Mel
1 spsk. paprika
Salt og peber
½ tsk. cayennepeber
2 spsk. Olie
250g champignoner
3 stk. gulerødder ca. 250g
3 fed hvidløg
1 bdt. Timian
250g perleløg
1 spsk. Koncentreret tomatpure
1 knsp. Kommen
¼ tsk. røget paprika
½ liter vand
1 stk. bouillonterning (gris eller grøntsag)
1½ dl. Fløde
Evt. lidt maizena til at jævne saucen med
Kartoffelmos:
600g kartofler
1 dl. Mælk
10 – 15g smør
1 bdt. Persille
Start med at skære kødet i tern/strimler ca. 2 – 3 cm
Bland mel, salt, peber og cayennepeber i en plastpose
Kom kødterningerne i plastposen med melet og ryst den godt
Så melet fordeler sig omkring kødet
Varm en spsk. Olie i en gryde ved høj varme
Brun halvdelen af kødet ca. 2 min. og tag det op
Tilsæt evt. lidt mere olie og brun den anden halvdel af kødet
Rens champignonerne og del dem i halve
Skræl gulerødderne og skær dem i mundrette stykker
Pil og hak hvidløgene
Skyl timian og hak persillen
Steg løg, svampe, gulerødder og hvidløg i en gryde med lidt
olie ved god varme
Tilsæt kødet sammen med tomatpure, komme, paprika, vand
Bouillonterning, fløde og timian
Lad det simre i ca. 1½ time, til kødet er mørt
Lav imens kartoffelmosen
Pynt med hakket persille ved anretning
Det er tid til servering
Dagens tallerken, Stroganoff med svinekød, kartoffelmos og
syltede grønne tomater, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Gitte
Mums det var godt 🙂
John Frøslev
Hej Gitte,
Tusinde tak for din tilbagemelding, det er jo dejligt når nogen kan li’ det man arbejder på.
Du er altid velkommen med spørgsmål og kritik, det fremmer kun maden.
Mange hilsner
John