• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Stroganoff med svinekød og kartoffelmos

13. oktober 2018 by John Frøslev 2 kommentarer

Når man hører og ser navnet stroganoff, forbinder man det
uvilkårlig med Bøf Stroganoff. 
 
Det var jo før i tiden en weekends ret og er det stadig, her
er oksekødet skiftet ud med svinekød og er god som gæsteret,
hvor retten kan laves dagen i forvejen og det bliver den
ikke ringere af – tværtimod  

Køkkenet kalder

Ingredienser: ( 4 pers.)  
500g nakkefilét
1 spsk. Mel
1 spsk. paprika
Salt og peber
½ tsk. cayennepeber
2 spsk. Olie
250g champignoner
3 stk. gulerødder ca. 250g
3 fed hvidløg
1 bdt. Timian
250g perleløg
1 spsk. Koncentreret tomatpure
1 knsp. Kommen
¼ tsk. røget paprika
½ liter vand
1 stk. bouillonterning (gris eller grøntsag)
1½ dl. Fløde
Evt. lidt maizena til at jævne saucen med  
Kartoffelmos:
600g kartofler
1 dl. Mælk
10 – 15g smør
1 bdt. Persille  

Start med at skære kødet i tern/strimler ca. 2 – 3 cm

Bland mel, salt, peber og cayennepeber i en plastpose

Kom kødterningerne i plastposen med melet og ryst den godt  
Så melet fordeler sig omkring kødet  
Varm en spsk. Olie i en gryde ved høj varme

Brun halvdelen af kødet ca. 2 min. og tag det op  
Tilsæt evt. lidt mere olie og brun den anden halvdel af kødet  
Rens champignonerne og del dem i halve

Skræl gulerødderne og skær dem i mundrette stykker  
Pil og hak hvidløgene  
Skyl timian og hak persillen

Steg løg, svampe, gulerødder og hvidløg i en gryde med lidt
olie ved god varme  
Tilsæt kødet sammen med tomatpure, komme, paprika, vand

Bouillonterning, fløde og timian  
Lad det simre i ca. 1½ time, til kødet er mørt  
Lav imens kartoffelmosen  
Pynt med hakket persille ved anretning  

Det er tid til servering

Dagens tallerken, Stroganoff med svinekød, kartoffelmos og
syltede grønne tomater, Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Stroganoff med svinekød og kartoffelmos

Previous Post: « Pærevælling
Next Post: Pæretærte med karamel »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Gitte

    2. november 2022 kl. 18:48

    Mums det var godt 🙂

    Svar
    • John Frøslev

      3. november 2022 kl. 8:40

      Hej Gitte,
      Tusinde tak for din tilbagemelding, det er jo dejligt når nogen kan li’ det man arbejder på.
      Du er altid velkommen med spørgsmål og kritik, det fremmer kun maden.
      Mange hilsner
      John

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme