![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2018/10/DSC_0397k397.jpg)
Med lækre bund af blomkåls-ris, et godt alternativ til den almindelige
pizzabund. Prøv at skifte kødet ud med fersk eller røget laks, så er det
lige før det bliver en dekalitesse.
Køkkenet kalder
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2018/10/DSC_0380k380.jpg)
Ingredienser:(2 – 3 pers.)
500g blomkål, ris
100g revet ost, Parmesan
1 tsk. oregano
2 spsk. Mandelmel/tipo 00
2 stk. æg
Salt og peber
Opvarm ovnen til 225gr. varmluft
Riv blomkålen til blomkålsris på rivejernet i foodprocessoren
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2018/10/DSC_0381k381.jpg)
Kom blomkålsrisene i en skål og overhæld dem med kogende vand
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2018/10/DSC_0382k382.jpg)
I ca. 1 – 2 min. hæld dem over i en si og dræn vandet fra
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2018/10/DSC_0383k383.jpg)
Kom blomkålsrisene over i et rent viskestykke, knug væden fra
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2018/10/DSC_0384k384.jpg)
Bliv ved til det er helt tørt
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2018/10/DSC_0386k386.jpg)
Riv parmesanosten
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2018/10/DSC_0387k387.jpg)
Hæld de tørre blomkålsris i en skål og bland med revet parmesan
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2018/10/DSC_0388k388.jpg)
Oregano, mandelmel og æg, rør sammen til en fast dej
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2018/10/DSC_0389k389.jpg)
Læg et stykke bagepapir på bagepladen
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2018/10/DSC_0390k390.jpg)
Hæld dejen ud herpå, læg et andet stykke bagepapir ovenpå
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2018/10/DSC_0391k391.jpg)
Rul dejen flad med kagerullen ovenpå det øverste bagepapir
Fordel dejen så godt ud i kanterne som muligt
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2018/10/DSC_0392k392.jpg)
Fjern forsigtigt det øverste lag bagepapir
Forbag dejen i den forvarmede ovn i ca. 12 min.
Til den er gylden både i midten og kanterne
Tag den ud og køl af
Løft forsigtigt de afkølede blomkålsbund fra bagepapiret ved
hjælp af en spatel
Så undgår du, at den klistrer fast i bagepapiret
Bunden skal ikke flyttes, bare lige lettes fra papiret
Fordel dit ønskede fyld på pizzaen (tomatsauce, revet ost,
og kød/grønt)
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2018/10/DSC_0393k393.jpg)
(150g Quark krydret med salt og peber, røres lind med lidt
fløde og smøres på bunden,
2 løg i tynde skiver ca. 150g som bliver vendt på panden i lidt smør,
skal afkøles inden de bruges, fordeles over quark blandingen, bacon tern
ca. 120g drysses direkte på pizzaen)
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2018/10/DSC_0395k395.jpg)
Bag igen i ovnen i 5 – 7 min. til osten er smeltet
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2018/10/DSC_0396k396.jpg)
Lad pizzaen afkøle, inden serveringen.
Det er tid til servering
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2018/10/DSC_0398k398.jpg)
Dagens pizza, Blomkåls-Pizza med tomat og løg, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar