• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kulmule stegt på skind med eksotisk marinade

29. august 2015 by John Frøslev 2 kommentarer

I dag står den på fisk, nærmere bestemt kulmule. Når man kigger ind i
munden og gællehulen, forstår man hvorfor den har fået navnet kulmule.
Den er sort som kul i mund og gællehule, det kan nok ikke sandsynliggøres
mere, hvorfor den fik navnet.  

Kulmulen er en udpræget rovfisk, hvilket kan ses på dens stærke og spidse
tænder. Den lever blandt andet af torskefisk, blæksprutter, sild og yngre
artsfæller. Det er en torskeart og kan bruges i stedet for torsk, lange, lyssej
og mørksej.
Vi kigger på sagerne.

Ingredienser.:(4 pers)  
600 g kulmulefilet med skind
1 spsk. raspolie
1 cm. Ingefær, frisk
Salt og peber
1 fed hvidløg
1 bundt forårsløg
2 – 3 kviste løvstikke
½ stk. chili
1 spsk. Rørsukker
1 spsk. farin fiskesauce
2 spsk. soyasauce
2 stk. lime, saften
4 stk. kafir-limeblade
Salat.:
1 stk. salathoved
4 stk. tomater
½ dl. Mandler
1 bundt koriander, friske  
Tilbehør.:  
Perlebyg, kogt med løvstikke eller en bouillonterning  
Ris kan også bruges  
Start med at skrabe skællene af kulmulefiletern men en sløv kniv  
Salt fisken i ca. 20 – 30 min  

Skyl saltet af fisken i koldt vand  
Kog perlebyg efter anvisning på posen

Skær fileterne i 4 ens pæne stykker, skær et lille snit i skindet

Varm olien op på en pande til god varme  
Læg fiskestykkerne på panden med skinsiden nedad

Rør ikke ved fisken den næste par minutter  
Pres lidt med en palet på fisken i 5 – 10 sekunder  
Så hele skinsiden får kontakt med panden  
Fisken steger til skinsiden er gyldenbrun  
Træk panden fra varmen  
Fisken vendes om, steger på den anden side i ca. 3 min  
På eftervarmen fra panden  
Krydr med salt og peber  
Hak ingefær og hvidløg fint, skær forårsløg og chili i tynde skiver  
Bland en marinade af rørsukker, sojasauce og limesaft sammen   

Tilsæt ingefær, hvidløg, forårsløg, chili og hele kafir-limeblade  
Smag til med fiskesauce  
Kafir- limebladene fjernes inden serveringen  
Skyld og tør salaten, snit den fint  
Anret den i en skål eller på et fad  
Skær tomater i tern, og hak mandler groft  
Drys begge dele over salaten  
Anret den stegte kulmule på salaten med skindsiden opad

Skindet spise med, hæld marinaden over fisken og drys med frisk
koriander  
Server med kogt perlebyg og brød

Så er det tid til servering

Dagens tallerken, Kulmule stegt på skin med eksotisk marinade og
perlebyg, Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John 

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Kulmule stegt på skin med eksotisk marinade

Previous Post: « Syltede Grønne tomater
Next Post: Wallenbergare »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme