• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Syltede Grønne tomater

27. august 2015 by John Frøslev 3 kommentarer

Når sommeren gå på hæld og har man et par tomatplanter i drivhuset,
havestuen eller i haven, så er det jo nu hvor der er et utal af små grønne
tomater på planten.  

De har ikke mulighed for at blive røde, når solens kraft aftager, men de
er fantastiske til at sylte, og som er et yndet tilbehør til steg, frikadeller
og andre retter som har godt af lidt sursødt selskab. Grønne tomater er
som rå hvinende syrlige, men vinde rent smagsmæssigt ved at blive syltet.  

Det er jo en gammel, gammel metode langt tilbage i tiden, til at få brugt de
sidste tomater på, det er først i nyere tid, at man er begyndt at stege
grønne tomater til forskellige retter.  
Vi skal til den.

Ingredienser.:(2 glas ¾ liter)  
800 g sukker
1 stk. citron, økologisk
1 stk. vaniljestang
1 tsk. Vaniljesukker
3 dl. Æblecidereddike
3 dl. Vand
1 tsk. salt
1 kg grønne tomater, små
Lidt atamon til at skylle glassene i
Start med at prikle tomaterne men en gaffel, to til tre steder

Giv dem et drys salt  
Bland sukker og vaniljesukker, kornene fra vaniljestangen sammen  
Tag en gryde og kom æblecidereddiken i sammen med 3 dl. Vand  
Riv lidt citronskal i gryden og var den op til kogepunktet  
Tilsæt sukker blandingen og lad det koge i ca. 5 – 6 min, sukkeret skal
være smeltet helt  
Skrue ned for varmen til moderat varme

Tilsæt tomaterne som er skyllet af for salt  
Lad dem småkoge i ca 3 – 4 min  
Gryden trækkes fra varmen  
Nu skal tomaterne stå i kogelagen til næste dag  
Her er det vigtigt at tomaterne er dækket af lagen, læg evt. et pres på

Næste dag koges lagen med tomaterne op, og tomaterne
koges i ca. 3 min

Tag tomaterne op af lagen og fordel dem i skoldede glas,
der er skyllet i atamon  
Kog nu lagen ind i 12 – 15 min

Smag på lagen er den sød nok eller skal der lidt mere eddike i  
Når lagen er smagt til hældes den over tomaterne, til glasset er fyldt  
Dæk til med tætsluttende låg.  
Dagens produktion

Syltede grønne tomater, et skønt tilbehør til steg og frikadeller,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Syltning Tags: Syltede Grønne tomater

Previous Post: « Morfar’s Mørbradgryde med kartoffelmos og surt
Next Post: Kulmule stegt på skind med eksotisk marinade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. BestMalinda

    27. juli 2019 kl. 2:20

    I have noticed you don’t monetize johnfmadblog.dk,
    don’t waste your traffic, you can earn additional cash every month with new monetization method.
    This is the best adsense alternative for any type of website (they
    approve all websites), for more details simply search in gooogle:
    murgrabia’s tools

    Svar
  2. Charlotte

    3. august 2020 kl. 9:03

    Det skal jeg prøve, har ik prøvet det før. Tak for opskriften

    Svar
  3. John Frøslev

    19. september 2020 kl. 9:35

    Selv tak, det er en lækkerbisken til et hvert måltid
    mange hilsner
    John

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme