• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Lasagne med Squash og kyllingekød

16. september 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Nu laver vi næsten en vegetarisk ret, en lasagne på en lidt anderledes
måde, men tro mig den smager forrygende.  
Vi går til den.

Ingredienser:(4 pers.)  
500 g Squash, den grønne
500 g Hakket Kyllingekød
2 spsk. Boghvedemel
1 spsk. Smør
250 g Cheddar ost, rød
200 g Løg, pillet vægt
1 ds. Hakket Tomater
10 – 12 stk. cherrytomater
1 tsk. Oregano, tørret
2 tsk. timian
Salt eller fiskesauce
Peber

Vi starter med at pille løgene og skære den i grove tern  
Kom løgene i en gryde og tilsæt cherrytomater, hakket tomater  
Tilsæt krydderierne, oregano, timian salt/fiskesauce og peber

Sæt det over varmen og kog det ved jævn varme ca. 20 min

Giv det en tur med stavblenderen så du får en glat pure

Lad det stå og simre til det tykner lidt ca. 30 – 45 min

Skære squashen i skiver på ca. 1 centimers tykkelse.

Ta’ squash-skiverne og kom dem i en plastikpose, sammen med mel,
salt og peber.

Ryst plastikposen godt, alle skiverne skal være dækket af mel.

Fedtstoffet smeltes på panden, rist nu squash-skiverne
heri ved middel varme, kort på begge sider.

Når squash skiverne er brunet tages de af panden og
lægges på en tallerken

Nu kommes det hakkede kyllingekød på panden og brunes
ved god varme indtil det ”gryner”, drys 2 tsk. Timian over kødet.

Krydr med salt eller fiskesauce og peber, stil til side
Tag nu et passende ildfast fad, smør det med lidt fedtstof,
læg halvdelen af kødet i bunden

herover halvdelen af squash-skiverne og halvdelen af tomatsovsen
nu også halvdelen af den revet ost.
Start nu forfra igen, fordel resten af kødet over osten, resten af squash
skiverne og tomatsovsen, der skal sluttes af med resten af den revet ost.

Fadet er nu klar til at gå i ovnen som sættes på 190 gr. I ca. 30 min.
Og så ser det sådan ud.

Server det gerne med årstiden grønne salat og et godt stykke brød.

Dagens tallerken, Squash- lasagne serveret med årstiden
grønne salat og et godt stykke brød, velbekomme. 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ Tags: Lasagne med squash og kyllingekød

Previous Post: « Gæstemiddag “Grillen synger på sidste vers, så det er slut med at brænde fingeren”
Next Post: Syltede figner i cognac »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme