• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Syltede figner i cognac

18. september 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

I øjeblikket har Netto friske figner på tilbud til 1,50 kr. pr. stk. så kan
man jo ikke lige lade være med at købe lidt ekstra og friske figner
smager jo vildt godt i en dessert, men syltede figner det er bare
sindssygt godt i en dessert.  

Så i dag sylter vi figner med cognac, som kan bruges f.eks. til en nem og
hurtig dessert. Serveret med flødeskum eller vaniljeis, det smager
himmelsk og gerne efter mere.  
Vi går i gang.

Ingredienser.:(1 stort glas)  
12 stk. figner ca. 750 g  
Lage.:
3 dl. Vand
1 stk. citron, saften heraf Revet skal af ½ citron
300 g sukker
2 dl. Æbleeddike
3 stk. stjerneanis
1 tsk. atamon  
Lage 2 gang.:
½ dl. Cognac
1 tsk. Atamon
Start med at skolde et stort henkognings glas og skyld det i 1 spsk. Atamon
Tag fignerne og prikle dem med en kødnål, helt ind til midten af fignen

Læg dem i det skyllede glas
Kom ingredienserne til lagen i en gryde og kog den op

Lad den koge i ca. 10 min  
Træk gryden fra varmen og køl lidt ned  
Tilsæt 1 tsk. Atamon  
Hæld den varme lage over fignerne og luk glasset til 

Står nu til næste dag og trækker  
Næste dag hældes lagen i gryden igen  
Koges op til den tykner lidt og trække fra varmen

Nu virker atamon ikke mere, efter det har kogt  
Så der tilsættes 1 tsk. Atamon  
Tilsæt ½ dl. Cognac  
Hæld den varme lage over fignerne  
Glasset skal være helt fyldt med lage  
Glasset lukkes tæt og stilles væk  
Fignerne skal trække i ca. 14 dage gerne længere  
Smager forrygende serveret med flødeis eller flødeskum.

Dagens produktion, Figner syltet med cognac, velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Syltning Tags: Syltede figner i cognac

Previous Post: « Lasagne med Squash og kyllingekød
Next Post: Kronhjorteskav med kantareller »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme