
En middagsret som er populær i Sverige er hjorteskav, det er vanskeligt at
få i Danmark, men andet dyrekød kan bruges.
Der findes over 40 forskellige hjorte arter, oftest lever hjortene
i store grupper.
Kronhjorten er et relativt sjældent syn i den svenske natur, og for den
mindst mulige miljøpåvirkning, kommer den her fra New Zealand.
Hjortekødet er magert, mørt og har en mild, aromatisk vildtsmag.
Vi går til den.

Ingredienser.:(2 pers)
250 g hjorteskav eller dyrekød
100 g Kantareller
1 stk. løg
5 stk. enebær
3 dl. Fløde
25 g smør/olie
Salt/fiskesauce og peber
2 tsk. Sushi soy sauce
1 dl. Tyttebær
6 – 8 stk. kartofler
Start med at skrabe kartoflerne og sæt dem over varmen
Kog kartoflerne møre ca. 20 min
Sæt en pande over god varme med lidt fedtstof
Brun kødet over god varme

Bruges der kronhjortskav, så træk kødet fra hinanden med en gaffel

Krydr med salt og peber
Tag kødet fra panden og stil til side
Brug den samme pande til det hele, så al kraft og smagen overføres til
retten. Skræl løget og skær det i små tern

Sauter løget på panden ved moderat varme

Tilsæt 5 stk. knuste enebær
Tag løgene fra panden over til kødet
Kom ca. 20 – 25 g smør på panden og lad det bruse op

Tilsæt kantarellerne og svits dem et par minutter
Tilsæt fløde, kød og løg

Lad det koge ind, til det cremer en smule
Smag til med fiskesauce, peber og Susi soy sauce

Tilsæt tyttebær

Serveres med kogte kartofler og tyttebær.
Og det er klar til servering.

Dagens tallerken, Kronhjortskav med kantareller, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar