• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Grydestegt rullesteg med svesker, rødkål og brun sovs.

22. marts 2016 by John Frøslev 5 kommentarer

En rigtig klassisk ret fra det danske bondekøkken er rullesteg
med svesker og i Italien går det under navnet porchetta, men
med lidt andre krydderier i, kært barn har mange navne.  

Slaget fra grisen bruges til rullesteg, slaget bredes ud, justeres for fedt
dækkes med svesker og rulles sammen, snøres med kødsnor og du
har en rullesteg, nem at lave, kan også købes færdig fra køledisken
eller slagteren.  
En meget velsmagende ret, nem at lave og med lang stegetid.  
Vi går til den.

Ingredienser.: (2 pers)  
1 stk. rullesteg ca. 2 kg til lidt mere end 2 personer
2 – 3 spsk. Smør/olie
5 dl. Vand eller bouillon
2½ dl. Piskefløde
3- 4 stk. laurbærblade
1 stk. løg
1 stk. porreviske
2 spsk. Mel (til en smørbolle)
Evt. kulør
1 glas hjemmelavet rødkål
500 g kartofler
Tag en stor stegegryde, sæt den over god varme  
Tilsæt smør/olie og lad det blive gyldent i gryden

Brun rullestegen ensartet gylden på alle sider  
Tilsæt bouillon/vand og halvdelen af fløden  
Tilsæt laurbærblade, porreviske, løg og peber

Lad kødet simrer under låg 1½ – 2 timer  
Vend rullestegen jævnligt så den steger ensartet  
Tag rullestegen op og lad den hvile 10 – 15 min. Si skyen  
Tilsæt resten af fløden til skyen  
Rør en smørbolle sammen  

2 spsk. Flydende fedtstof og 2 spsk. Mel  
Tilsæt det lidt af gangen til skyen, og kog op  
Til passende konsistens er opnået  
Tilsæt evt. lidt kulør efter behag  
Smag til med salt og peber  
Kog kartoflerne møre ca. 20 min og pil dem  
Varm rødkålen op og smag til med sukker og eddike.  
Fjern snoren fra rullestegen

Skær den ud i pæne skiver før serveringen  
Server kogte kartofler og rødkål til.  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Grydestegt rullesteg med svesker, rødkål
og brun sovs, velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Grydestegt rullesteg med svesker rødkål og brun sovs

Previous Post: « T-bone steak med hasselback kartofler og svampesauce
Next Post: Nakkefilet stegt som vildt »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ole Stander Morville

    5. december 2021 kl. 12:22

    Mangler der ikke svesker i Ingrediens listen?

    Svar
  2. John Frøslev

    5. december 2021 kl. 15:02

    Hej Ole,
    Jo, det har du helt ret i, men en købt rullesteg i supermarked, der er der svesker i eller persille,
    kun hvis du køber et slag og selv ruller stegen så er der behov for svesker eller persille.
    mange hilsner
    John

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme