• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

T-bone steak med hasselback kartofler og svampesauce

20. marts 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Efter 14 år i skammekrogen, kan vi nu igen lave T-bone steak
med god samvittighed. Bøffen omfatter et T-formet ben med
kød på hver side. På den ene side er det mørbraden og på den
anden side fileten, to af de bedste udskæringer fra oksen og
selvfølgelig også de dyreste, men man skal jo forkæle sig selv
en gang imellem.  

Grunden til de 14 år i skammekrogen var kogalskab, som stammer
fra rygraden. Rygraden ligger i toppen af T’et. Det omgik man så
ved at skære rygraden fra og kalde bøffen I-bone steak.
T-bone steaken blev frikendt for risikoen af kogalskab i 2015.  
Så vi går til den.

Ingredienser.:(2 pers)
2 stk. T-bone steak
20 g smør/olie til stegning
Salt og peber
4 stk. kartofler, mellem store
Lidt flydende fedtstof
Salt og peber
200 g svampe, blandet
2½ dl. Piskefløde
2 tsk. Soyasauce
1 stk. hjertesalat
1 bæger frugtmix
Start med at vaske kartoflerne og skræl dem  
Tag en kødnål eller strikkepind

Stik den igennem kartoflen på langs og nede i bunden  
Skær skiver i kartoflen til du støder på kødnålen eller strikkepinden  
Træk kødnålen ud og du har en sammenhængende kartoffel i skiver

Læg dem i et smurt ildfast fad  
Kom lidt flydende fedtstof/olie over kartoflerne  
Krydr med salt og peber  
Sættes i en forvarmet oven på 200 gr. i 1 time  

Snit salathovedet fint  
Bland salaten med frugten  
Lav en dressing af olivenolie og balsamico, salt og peber  
Hæld dressingen over salaten og bland den  

Er der fedtkant på bøfferne, så giv dem et lille snit med kniven  
Så trækker de sig ikke sammen under stegningen  
Varm en pande godt op  
Tilsæt lidt olie/smør

Brun bøfferne i 1 – 1½ min på hver side

Lægges på et ildfast fad og stilles i ovnen 200 gr. i 4 – 5 min  
Alt efter hvor rød man vil have sin bøf  
Rist svampene af på den samme pande

Tilsæt piskefløde og 2 tsk. Soyasauce

Kog til saucen tykner og smag til  
Med salt og peber (pas på med salt, da soya’en er salt)  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, T-bone Steak med hasselback kartofler,
svampesauce og salat, Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse Tags: T-bone steak med hasselback kartofler og svampesauce

Previous Post: « Mørbradgryde
Next Post: Grydestegt rullesteg med svesker, rødkål og brun sovs. »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme