• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Mørbradgryde

16. marts 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag tilbereder vi svinekød. Tamsvin eller gris er betegnelsen for den
gruppe af svinefamilien, der opdrættes til slagtning. Den nedstammer
fra vildsvinet.  

Svin anvendes til menneskeføde og opdrættes på svinefarme typisk som
slagtesvin. Svin kan bruges til en række forskellige fødevarer,
fx flæskesteg, koteletter, fars og bacon.  

Svinemørbrad er den mest efterspurgte udskæring af svinekød
herhjemme, og det er med god grund. For kødet er både mørt og
magert. Du kan skære mørbraden ud i bøffer og stege/grille dem,
eller steg/grill hele mørbraden, i en gryde, på grillen eller i ovnen.  

Traditionelt serveres svinemørbrad som bøffer med bløde løg,
flødesovs, champignon og kartofler. Men prøv mørbradgryde
med pølser og champignon. Eller brug røget svinemørbrad på
æggekagen i stedet for bacon.  
Vi går til den.

Ingredienser.:(4 pers)  
150 g bacon i skiver
2 stk. løg
150 g champignon
1 stk. svinemørbrad ca. 450 g
150 g wienerpølser eller frankfurter
3 stk. gulerødder, i tern
1 – 2 tsk. Paprika
1 ds. Tomater, hakket
1/4 l piskefløde
1 tsk. Timian, tørret
Salt og peber
Skær baconskiverne i små stykker  
Pil og hak løgene fint

Skær de rengjorte champignon i skiver (jeg havde lidt rød og gul
peber, som fik en tur under grillen til de blev sorte, så i en
plastpose som blev lukket, køler helt af, så er skindet lige til
at trække af)   Svits det hele i en stor stegegryde  
Tilsæt 1 tsk. Timian, tørret

Skær mørbraden ud i grove tern

Svits kødet i gryden, til det har fået lidt stegeskorpe  
Skær pølserne i små stykker

Svits dem med et kort stykke tid  
Tilsæt gulerødder, paprika, tomater og fløde  
Småkoger nu i 35 – 40 min

Smag til med salt og peber  
Jævn evt. sovsen med lidt maizena til ønskede konsistens.  
Har du frisk timian, så giv retten et drys inden servering,
serveres med kogte ris og surt evt. brød.  
Så skal der serveres.

Dagens tallerken, Mørbradgryde med brune ris, surt og et madhorn,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Mørbradgryde med ris

Previous Post: « Brasiliansk Ildsteak med majs og mangosalsa
Next Post: T-bone steak med hasselback kartofler og svampesauce »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme