• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Brasiliansk Ildsteak med majs og mangosalsa

14. marts 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag kigger vi indenfor i det latinamerikanske køkken, nu når vi
alligevel er på de kanter. Brazil giver en smag af det Latinamerikanske
køkken, det er en smag af sol, varme og eksotiske krydderier.  

Hvis du siger, latinamerikansk mad til et menneske som ikke
er fra Latinamerika, begynder de med det samme at tænke
på Taco, Burrito, o.s.v. Men hvis du siger det til et menneske fra
Latinamerika begynder deres mund at løbe i vand ved tanken om
Pollo al Ajo (hvidløg og timian-kylling) eller Croquetas de Cerdo
(svinecroquetter), fordi nu taler du lige pludseligt set samme
sprog som dem.  

Latinamerika består af nationer som har givet resten af verden
et overskud af tomater, kakao, chilifrø, peberfrugt og meget andet.  
Er du ikke til stærk mad, så spar lidt på krydderierne.  
Vi prøver det af i køkkenet. 

Ingredienser.: (2 pers)  
2 stk. nakke koteletter
1 tsk. hvidløgssalt
2 tsk. Peber, sort
½ tsk. Cayennepeber
½ tsk. Oregano
½ tsk. Timian
½ tsk. Rosemarin, knust
½ tsk. Basilikum
½ tsk. Løgpulver
½ tsk. Salt
Skær overskydende fedt af koteletterne  
Bland krydderierne og gnid blandingen på kødet

Lad koteletterne hvile i ca. 30 min  
Grill koteletterne på en grill-pande eller på havegrillen til
de er gennemstegte, men med en rosa kerne i midten

Grilles på begge sider i 1 – 2 min.
Sæt panden i ovnen 200 gr i 6 min.

Salsa.:
Ingredienser.:
200 g majs, frost
½ dl. Vand
2 spsk. Olivenolie
1 fed hvidløg, skåret i skiver
35 g. løg, hakket
1 stk. chilipeber, grønne, skåret i tern
4 stk. tomater, ristet og skåret i tern
230 g. mangofrugt, skåret i tern
1 spsk. Balsamico, hvid
½ spsk. Sukker
1/4 tsk. Salt

Skræl og hak løg, hvidløg og chilipeber fint  
Skæl mangoen og skær den i tern, gem til senere

Sæt en gryde over med vand og varm op  
Snit et kryds i tomaterne

 Når vandet koger tilsættes tomaterne

Koger i 1 minut og køles derefter af i koldt vand  
Så kan skindet på tomaterne trækkes af  
Del tomaterne i kvarte og skrab kernerne ud

Gem indmaden fra tomaterne i en lille skål  
Varm en pande op med 2 spsk. Olivenolie  
Tilsæt løg, hvidløg, laurbærblad og chilipeber, svits det af

Tilsæt indmaden fra tomaterne  
Lad det koge ind til næsten al væden er væk  
Skær tomatkødet i tern og tilsæt det til panden  
Tilsæt 1 spsk. Balsamico til panden  

Tilsæt majs og mango  
Drys 1 spsk. Sukker over salsaen  
Kog i 4 – 5 min.  
Klar til servering med et godt stykke groft brød.  

Dagens tallerken, Brasiliansk ildsteak med majs og mangosalsa,
Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Brasiliansk ildsteak med majs og mangosalsa

Previous Post: « Kartoffel/porresuppe med brødcroutoner og bacon.
Next Post: Mørbradgryde »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme