
I dag hiver vi kartoflen frem i rampelyset. Normalt betragter vi kartoflen
som tilbehør til retten. Kartoflen er verdens mest dyrkede afgrøde efter
ris og hvede. Den har et udbytte, der er 4 gange højere end ris og hvede
på samme areal.
Kina er verdens største kartoffeldyrkende nation. Hviderusland er det
land, hvor der bliver spist flest kartofler, 175 kilo er person om året.
Kartoflen anses som mere ernæringsrigtig end ris, hvede og majs. f.eks.
Indeholder den langt mindre fedt end hvede og mere protein end majs.
Hvis kartoflen har interesse, så har Kille Enna skrevet en spændende bog
om kartoflen “KARTOFLER på bordet” Nå, nok om det, vi skal lave noget,
tilbage til køkkenet.

Ingredienser.:(4 pers)
800 g kartofler
200 g porrer
150 g champignon
1 stk. løg
50 g smør
1 stk. laurbærblad
1½ l. hønsebouillon evt. terning
1 dl. Fløde
100 – 150 g flødeost, neutral
125 g bacon, slices
1 fed hvidløg
En god håndfuld brødcroutoner
Lidt purløg eller persille
Start med at skrælle og snitte kartoflerne i mindre stykker
Skær porren i ringe og skræl løget og snit det fint

sauterer kartoflerne, løg og porrerne i smør i 6 – 8 min
tilsæt bouillon og laurbærblade

lad kartoflerne koge i ca. 25 min
suppen blendes og sigtes over i en anden gryde

kog op, tilsæt fløde og flødeost

bacon ristes på panden til det er sprødt

lægges på fedtsugende papir til det er afkølet
brødcroutoner ristes på en varm pande med lidt smør

til de har fået en gylden farve.
Varm suppen igennem
smag til med salt og peber

klar til servering.

Dagens tallerken, Kartoffel/porresuppe med brødcroutoner og bacon,
Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar