• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Ragu bolognese – “kødsovs”

8. marts 2016 by John Frøslev 10 kommentarer

Turen går til Italien, hvor denne ret er en nationalret, og
danskerne har taget den til sig, som deres nationalret.  
Grundopskriften stammer fra min mands italienske køkken,
med en lille smugle ændringer.  

Man kan jo komme det i, som man nu har en vis kærlighed
for og lav nu lidt rigeligt, det kan fryses, en nem og hurtig
middagsret i travle tider.  

Lad nu være med at tro man kan lave en “kødsovs” på 30 minutter.
Det kan man ikke, den skal stå og simrer i 3 timer, så smage
bliver intens og fløjls blød.  
Vi går til den.

Ingredienser.: (4 pers)  
800 g oksekød, hakket
5 stk. bladselleri
4 stk. gulerødder
1 stk. løg, stort
280 g tomatpure konc., 2 dåser a’ 140 g
3 dl. Sødmælk
3 dl. Rødvin
1 tsk. Sukker
1 tsk. Paprika, røget
Salt
Peber
Olivenolie
spaghetti til 2 personer  

Start med at skylle grøntsagerne  
Gulerødderne skrælles og løget pilles  
Skær nu grøntsagerne ud, meget fint

Lidt olie tilsættes i en gryde, gerne tykbundet  
Varm olien, tilsæt grøntsagerne  

Svits grøntsagerne klare  
Tilsæt tomatpureen, 2 ds.  
Kog kraftig et kort øjeblik, så tomatpureen brændes af  

Tilsæt det hakket oksekød

Svits det hele sammen, til blandingen ser mørk ud  
Tilsæt rødvin  
Lad vinen reducer næsten helt væk  
Tilsæt røget paprika  
Tilsæt halvdelen af mælken  
Rør det godt sammen og nu skal det simre i 3 timer  
imens koges spaghetti al dente, så tide passer til bolognesen  
Rør i bolognesen når der er gået en time og tilsæt resten af mælken  
Lidt mere mælk, hvis det er nødvendig undervejs.

Smages til med salt, sukker og peber.  
Kog pastaen al dente efter anvisning på posen  
Serveres med et drys parmesanost på toppen.  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Bolognese med spagetti og parmesanost,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse Tags: Bolognese med spaghetti

Previous Post: « Mexicansk nøddetærte (tarta de nuez) med creme fraiche
Next Post: Kartoffel/porresuppe med brødcroutoner og bacon. »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme