• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Mexicansk nøddetærte (tarta de nuez) med creme fraiche

6. marts 2016 by John Frøslev 2 kommentarer

Er det noget med en tur til Mexico? Vi kigger indenfor i det mexicanske
køkken, som er kendt for sin kogekunst med intens og varierede smag,
farverige dekoration, og variation af krydderier.  

Det meste af nutidens mexicanske mad er baseret på blandt andet den
ældre aztekiske og mayanske madtradition kombineret med spansk
madtradition.  

Køkkenerne i Latinamerika er blandingskøkkener med mange fællestræk,
som hidrører fra kontinentets fortid under spansk og portugisisk styre. Af
blandingen med indiansk, afrikanske og andre europæiske  køkkener er
opstået en rig gastronomisk blandingskultur.  

Kontinentets store rigdom af frugter indgår også i gastronomien,
dels friske, dels kandiserede eller som ingredienser i mange retter,
desserter og kager.
Vi går i bageriet.

Ingredienser.:(8 stk.)  
200 g digestive kiks
100 g smør
2 tsk. Vand
200 g honning
200 g hasselnødder
100 g mandler
1 spsk. flormelis
4 æg
Start med at komme kiksene i en plastpose og knus dem

Gerne med kagerullen eller en kødhammer  
Smelt smørret

Rør det smeltede smør i krummerne fra kiksen, sammen med vand  

Smør en springform ca. 22 cm i diameter  
Klem kiksemassen ud i den

Smelt honningen og afkøl den

Pisk æggene luftig  

Tilsæt den afkølede honning i æggemassen  
Hak halvdelen af hasselnødderne og kom dem i æggeblandingen

Hak alle mandlerne og kom dem i æggeblandingen  
Hæld nødde-æggeblandingen over kiksebunden

Pynt med hele hasselnødder  
Bag tærten i ovnen på 200 gr. I 15 – 20 min  
Dæg af med stanniol hvid den får for meget farve på toppen

Afkøl kagen og giv den et drys flormelis  
Anret til kaffen eller som dessert  
Serveres med creme fraiche rørt op med vanilje.  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Mexicansk nøddetærte med creme fraiche,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk Tags: Mexicansk nøddetærte med creme fraiche

Previous Post: « Burger med spejlæg og brun sovs
Next Post: Ragu bolognaise – “kødsovs” »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Dorthe Dahl

    5. januar 2024 kl. 17:50

    Nu har jeg bagt din tærte. Men den falder jo sammen, kan det virkelig passe at der ikke skal noget bærende i æggemassen?

    Svar
    • John Frøslev

      27. januar 2024 kl. 12:05

      Hej Dorthe,
      Du må meget undskylde det sene svar. men det er rigtigt, at der ikke skal noget bærende i æggemassen, andet
      end de finthakkede hasselnødder, som jeg hakkede i minihakkeren, og så ser den sådan ud som på billedet.
      mange hilsner
      John

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme