• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Nakkefilet stegt som vildt

25. marts 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Efter en tur forbi køledisken i supermarked, fik jeg øje på en
udskæring hvor der stod forloren nakkesteg. Det var ikke forloren
nakkesteg efter mine begreber, hvor den burde have været fyldt
med persille eller svesker, det var den ikke.  

Det var et stykke reelt kød, fra nakke/bov og i en størrelse,
som passer til to personer. I køkkenet steger vi den som vildt.  
Her bytter vi vildtet ud med nakkefilét/bov, og det er ikke
noget ringe bytte, nakkefiléten bliver ligesom smør når
den har fået en snaps, meget meget mør og velsmagende.  
Vi går til den.

Ingredienser.:(2 – 3 pers)  
500 g nakkesteg
½ dl. Soya
½ dl. Ribena
3 – 4 dl. Vand
½ dl. Fløde
1 glas brændevin,lille
100 g bacon, skåret i tern
1 fed hvidløg, knust
1 stk. løg, lille, skæres i ringe
1 stk. gulerod, skæres i tern
4 – 6 stk. enebær, knuste
75 g svampe, i tern
1 kvist rosmarin
2 spsk. Smør/olie til stegning
Salt og peber

Start med at tage en tykbundet stegegryde, sæt den over god varme

Tilsæt smør/olie og brun stegen godt på alle sider

Tag stegen op og stil til side  
Skær bacon i tern, løg i ringe, gulerod i tern, svampe i
tern og knus hvidløget

kom bacontern i gryden  
brun baconet, og kom løgene i som er skåret i ringe  
Sauter det i ca. 2 – 3 min. Tilsæt hvidløgs fedet, som er knust,
rosmarin kvisten og gulerodstern  
Sauter yderlige 2 min. Tag stegen og læg den ned i gryden,
oven på rodfrugterne  
Tilsæt 1 dl. Soja og 1 dl. Ribena  
Tilsæt 3 – 4 dl. Vand  
Tilsæt de knuste enebær  
Slut af med at hælde en snaps ud over kødet  

Læg låg på gryden  
Tilsæt svampene når der er gået en time.  
Simrer nu i ca. 1½ timer i alt, til kødet er mørt

Tag stegen op og pak den ind i stanniol  
Indpakket skal den nu hvile i 5 – 10 min  
Si skyen fra stegen over i en mindre gryde  
Skum fedtet af skyen, gerne med en fedtudskiller kande eller
med en ske. Kog skyen op og smag til med salt, peber evt. kulør  
Jævn saucen med en meljævning eller maizena til ønsket konsistens  
Pak stegen ud og skær den i pæne skiver, anrettes på et serveringsfad

Serveres med hvide kartofler og rødkål/waldorfsalat.  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Nakkefilét stegt som vildt med brun sovs og rødkål.
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Nakkesteg stegt som vildt

Previous Post: « Grydestegt rullesteg med svesker, rødkål og brun sovs.
Next Post: Gæstemiddag “på besøg i Staterne” »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme