• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Rødfisk i ovn på en bund af grønsager og med hollandaisesauce

17. august 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag skal vi kigge lidt på rødfisken, som tilhører dragehovedsfamilien.  
En flot rosenrød fisk med store udstående øjne, som skyldes den dybde
de lever på.

Ned til 1000 meter i Nordatlanten, ved Grønland, Island, Svalbard
Skagerrak og den nordlige Nordsø. Rødfisken er en populær spisefisk,
som smager lidt efter krabbekød, fast og saftigt.  
Køkkenet kalder

Ingredienser.:(2 pers)  
1 stk. rødfisk ca. 500 g
100 g porre
125 g gulerødder
200 g squash
3 – 4 stk. forårsløg
300 g kartofler
Rødløgsrelish.:
2 stk. rødløg
1½ fed hvidløg
1½ spsk. Balsamico, rød
½ spsk. Olivenolie
½ stk. stjerneanis
½ stk. fennikel
Sukker
Salt og peber
Hollandaisesauce.:
2 stk. æggeblommer
1 tsk. Balsamico, hvid
Lidt citronsaft
150 g smør, smeltet
Salt og hvid peber
Start med at skære fisken i 2 fileter

Læg et snit lige under gællerne og lad kniven følge rygbenet.

Skrab al skæl af fisken, men lad skinnet blive siddende, rens fileterne
for ben og salt dem i ca. 20 min
Skær fisken ud i portionsstykker. Skær porre, gulerødder, squash og
forårsløg ud i tynde strimler  

Giv kartoflerne et let opkog ca. 6 – 7 min  
Skær kartoflerne ud i skiver  
Smør et ildfast fad med smør  
Læg de  strimlede grønsager i fadet, sammen med de skivede kartofler

Krydr med salt og peber  
Dæk fadet med stanniol eller et låg  
Sæt det i en varm ovn ved 200 g i 20 min.  
Tages ud af ovnen, stanniolen fjernes    
fisken lægges nu, oven på grønsagerne med skinsiden opad  

Drysses med lidt salt og peber  
Smørklatter fordeles over fisken  
Fadet dækkes til  og stilles i ovnen i ca. 15 – 20 min

Tages ud og holdes varmt
Rødløgsrelish.  
Skær løgene i skiver  
Skær hvidløgsfeddet i skiver  
Rist fennikel hurtigt på en tør pande  
Bland hvidløg, stjerneanis, fennikel, 1½ spsk. Balsamico og olivenolie

Smag til med salt, peber og lidt sukker  
Kom løgene i et ildfast fad og hæld blandingen over

Dæk fadet med stanniol eller et låg  
Bag løgene i ovnen ca. 40 min ved 200 gr  
Vend løgene rundt halvvejs i bagningen
Kom relishen i en skål og smag til med salt, peber,
balsamico og sukker
Hollandaisesauce.:
Smelt smørret over svag varme i en lille kasserolle
I en anden gryde tilsættes 2 æggeblommer, ½ tsk. Balsamico hvid lidt
citronsaft pisk det hvidt og skummende  

Sæt gryden over meget svag varme og pisk  
Når det begynder at tykne, trækkes gryden fra varmen  
Det smeltede smør tilsættes, meget lidt ad gangen (det hvide bundfald
skal ikke bruges)  
Fortsæt til ønskede konsistens er opnået, men pas på varmen  
træk det fra varmen og hæld saucen over i en afkølet skål  

Bliver det for varmet, skiller saucen.  
Det er tid til servering.

Dages tallerken, Rødfisk i ovn med rødløgsrelish og hollandaisesauce,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Rødfisk i ovn på en bund af grønsager og med hollandaisesauce

Previous Post: « Asiatisk stegt svinemørbrad med svampe og kål
Next Post: Kalvekoteletter med bagte kartofler, rucola-salat og pebersauce »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme