I dag skal vi kigge lidt på rødfisken, som tilhører dragehovedsfamilien.
En flot rosenrød fisk med store udstående øjne, som skyldes den dybde
de lever på.
Ned til 1000 meter i Nordatlanten, ved Grønland, Island, Svalbard
Skagerrak og den nordlige Nordsø. Rødfisken er en populær spisefisk,
som smager lidt efter krabbekød, fast og saftigt.
Køkkenet kalder
Ingredienser.:(2 pers)
1 stk. rødfisk ca. 500 g
100 g porre
125 g gulerødder
200 g squash
3 – 4 stk. forårsløg
300 g kartofler
Rødløgsrelish.:
2 stk. rødløg
1½ fed hvidløg
1½ spsk. Balsamico, rød
½ spsk. Olivenolie
½ stk. stjerneanis
½ stk. fennikel
Sukker
Salt og peber
Hollandaisesauce.:
2 stk. æggeblommer
1 tsk. Balsamico, hvid
Lidt citronsaft
150 g smør, smeltet
Salt og hvid peber
Start med at skære fisken i 2 fileter
Læg et snit lige under gællerne og lad kniven følge rygbenet.
Skrab al skæl af fisken, men lad skinnet blive siddende, rens fileterne
for ben og salt dem i ca. 20 min
Skær fisken ud i portionsstykker. Skær porre, gulerødder, squash og
forårsløg ud i tynde strimler
Giv kartoflerne et let opkog ca. 6 – 7 min
Skær kartoflerne ud i skiver
Smør et ildfast fad med smør
Læg de strimlede grønsager i fadet, sammen med de skivede kartofler
Krydr med salt og peber
Dæk fadet med stanniol eller et låg
Sæt det i en varm ovn ved 200 g i 20 min.
Tages ud af ovnen, stanniolen fjernes
fisken lægges nu, oven på grønsagerne med skinsiden opad
Drysses med lidt salt og peber
Smørklatter fordeles over fisken
Fadet dækkes til og stilles i ovnen i ca. 15 – 20 min
Tages ud og holdes varmt
Rødløgsrelish.
Skær løgene i skiver
Skær hvidløgsfeddet i skiver
Rist fennikel hurtigt på en tør pande
Bland hvidløg, stjerneanis, fennikel, 1½ spsk. Balsamico og olivenolie
Smag til med salt, peber og lidt sukker
Kom løgene i et ildfast fad og hæld blandingen over
Dæk fadet med stanniol eller et låg
Bag løgene i ovnen ca. 40 min ved 200 gr
Vend løgene rundt halvvejs i bagningen
Kom relishen i en skål og smag til med salt, peber,
balsamico og sukker
Hollandaisesauce.:
Smelt smørret over svag varme i en lille kasserolle
I en anden gryde tilsættes 2 æggeblommer, ½ tsk. Balsamico hvid lidt
citronsaft pisk det hvidt og skummende
Sæt gryden over meget svag varme og pisk
Når det begynder at tykne, trækkes gryden fra varmen
Det smeltede smør tilsættes, meget lidt ad gangen (det hvide bundfald
skal ikke bruges)
Fortsæt til ønskede konsistens er opnået, men pas på varmen
træk det fra varmen og hæld saucen over i en afkølet skål
Bliver det for varmet, skiller saucen.
Det er tid til servering.
Dages tallerken, Rødfisk i ovn med rødløgsrelish og hollandaisesauce,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar