• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kalvekoteletter med bagte kartofler, rucola-salat og pebersauce

19. august 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag står den på koteletter af kalvekød. Kalvene slagtes når
de er ca. 6 – 10 mdr. Jo yngre, kalvene er jo lysere og finere i
smagen er kødet.

Sødmælkskalv betyder, at dyret har fået sødmælk langt op
i alderen, det giver lyst og lyserødt kød, som generelt
er finere i smagen. Der bliver ikke længere opdrættet
sødmælkskalve i Danmark, da det ikke er lovligt, men
kødet importeres stadig fra Holland  

Det er meget vigtigt med hygiejnen når man arbejder med kød,
okse og kalvestege og bøffer kan godt steges rød/rosa i midten.
Bakterierne sidder på overfladen, og de dræbes under stegningen.
Derimod må retter af hakket eller mindre udskåret kød ikke
være rød/rosa, da kødet har en større overflade,
og bakterierne blandes med ind i hakkebøffen.

Nå, nok om det, vi går i køkkenet.

Ingredienser.:(2 pers)  
2 stk. kalvekoteletter
2 stk. skalotteløg
1 stk. rød peberfrugt
1 stk. grøn peberfrugt
2½ – 3 dl. Kalvefond
1 dl. fløde
20 g smør, koldt
2 kviste timian, frisk eller 1 tsk. Tørret
80 g rucolasalat
2 spsk. Olie til stegning
Salt og peber
2 – 3 stk. bagekartofler.
Bag kartoflerne i mikroovnen eller i ovnen ved 180 gr ca. 1 time  
Skær et kryds i hver kartoffel. (de skal ikke pakkes ind i stanniol)  
Læg dem på et stykke køkkenrulle på en tallerken
og sæt dem i mikroovnen

Mikroovnen for fuld effekt i 7 min. På den ene side og så 7 min.
På den anden side  
Tryk lidt på kartoflerne så de åbner sig
Kom lidt kryddersmør i kartoflerne
Så er de klar til servering.

På en varm pande med lidt olie brunes koteletterne

Krydr med salt og peber
Vend koteletterne og brun på den anden side

Krydr med salt og peber
Skrue ned for varmen og steg koteletterne i ca. 2 min på hver side
Alt efter hvor rød man ønsker sit kød
Tag dem af panden og lad dem hvile tildækket i ca. 5 min
Skræl løgene og hak dem

Skyld peberfrugterne og brug en halv
Rens den røde peberfrugt for kerner og skær
den ud i mindre stykker

Rens den grønne peberfrugt for kerner og skær den
ud i mindre stykker

Tilsæt lidt smør til panden på moderat varme
Sauter løgene og peberfrugterne
Tilsæt kalvefond og lad det simre i 2 min

Tilsæt fløde og kog det ind til det tykner

Tilsæt timianblade
Rør smør i saucen, smag til, og den er klar til servering

Skyl rucola – salaten, dup den tør
Riv den i mindres stykker, tag de tykkeste stængler fra
Arrangeres på tallerknerne i den øverste halvdel af tallerken
Tilsæt saucen og anbring koteletten sammen med en
bagekartoffel evt. på en sidetallerken
skær evt. 4 snit ind i koteletten og spred den ud som en vifte
så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Kalvekoteletter med bagt kartoffel,
rucola – salat og pebersauce,
Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse Tags: Kalvekoteletter med bagte kartofler rucola-salat og pebersauce

Previous Post: « Rødfisk i ovn på en bund af grønsager og med hollandaisesauce
Next Post: Lammeskank med basilikum og let stuvet grønsager »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme