• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Lammeskank med basilikum og let stuvet grønsager

24. august 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag står den på en dejlig let sommer ret Lammeskank med basilikum.
Stegning af kødet i en pose af alufolie, enten i ovn eller på grill, gør denne
opskrift af lammeskank smuk, saftig og mør.
En nem og hurtig opskrift, så vi smutter i køkkenet.

Ingredienser.:(2 pers)  
2 stk. lammeskanke
Smør
2 fed hvidløg
20 stk. basilikum, blade frisk
2 kviste timian, frisk
Salt og peber
100 g grønne bønner, skåret i mindre stykker, evt. frost
1 stk. gulerod i tern
100 g ærter, evt. ærter og gulerødder blandet fra frost
1 dl. Vand
3 dl. Mælk
20 g smør, blødt
2½ spsk. Hvedemel
½ tsk. Salt
Peber
1½ spsk. Hakket frisk krusepersille.
400 g små nye kartofler
Start med at smøre to stykker alufolie på den blanke side med smør

Snit et harlekins mønster hele vejen rund om skanken, i fedtet
uden at gå igennem  
Krydr skanken med salt og peber  
Pil hvidløgene og gnid skankene med løget

Der lægges en skank på hvert stykke folie, som er smurt med smør  
Skær hvidløget ud i tynde skiver og læg det ved siden af skanken  
Læg 10 stk. basilikum blade og en kvist timian ved hver skank  
Luk alufolien tætomkring kødet, pakken skal være hermetisk lukket  
Bages i en forvarmet ovn ved 200 gr i ca. 50 min.  
Lad kødet hvile i 10 min før det pakkes ud  
Så er det klar til servering
Stuvet grønsager.:  
Rør smør og mel sammen til en smørbolle  

Kog gulerødder og bønner i ca. 4 -5 min  
Tilsæt ærter og mælk

Tilsæt smørbollen, kog grønsagsblandingen igennem  
Smag til med salt og peber  
Tilsæt persille lige inden serveringen

Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Lammeskank med basilikum og let stuvede
grønsager, velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Diverse Tags: Lammeskank med basilikum og let stuvet grønsager

Previous Post: « Kalvekoteletter med bagte kartofler, rucola-salat og pebersauce
Next Post: Tykstegsbøffer på grill / grillpande med pomfrit og bearnaisesauce »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme