I dag står den på en dejlig let sommer ret Lammeskank med basilikum.
Stegning af kødet i en pose af alufolie, enten i ovn eller på grill, gør denne
opskrift af lammeskank smuk, saftig og mør.
En nem og hurtig opskrift, så vi smutter i køkkenet.
Ingredienser.:(2 pers)
2 stk. lammeskanke
Smør
2 fed hvidløg
20 stk. basilikum, blade frisk
2 kviste timian, frisk
Salt og peber
100 g grønne bønner, skåret i mindre stykker, evt. frost
1 stk. gulerod i tern
100 g ærter, evt. ærter og gulerødder blandet fra frost
1 dl. Vand
3 dl. Mælk
20 g smør, blødt
2½ spsk. Hvedemel
½ tsk. Salt
Peber
1½ spsk. Hakket frisk krusepersille.
400 g små nye kartofler
Start med at smøre to stykker alufolie på den blanke side med smør
Snit et harlekins mønster hele vejen rund om skanken, i fedtet
uden at gå igennem
Krydr skanken med salt og peber
Pil hvidløgene og gnid skankene med løget
Der lægges en skank på hvert stykke folie, som er smurt med smør
Skær hvidløget ud i tynde skiver og læg det ved siden af skanken
Læg 10 stk. basilikum blade og en kvist timian ved hver skank
Luk alufolien tætomkring kødet, pakken skal være hermetisk lukket
Bages i en forvarmet ovn ved 200 gr i ca. 50 min.
Lad kødet hvile i 10 min før det pakkes ud
Så er det klar til servering
Stuvet grønsager.:
Rør smør og mel sammen til en smørbolle
Kog gulerødder og bønner i ca. 4 -5 min
Tilsæt ærter og mælk
Tilsæt smørbollen, kog grønsagsblandingen igennem
Smag til med salt og peber
Tilsæt persille lige inden serveringen
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Lammeskank med basilikum og let stuvede
grønsager, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar