• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Tykstegsbøffer på grill / grillpande med pomfrit og bearnaisesauce

27. august 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

En god bøf på grillen er jo ikke at foragte,
Tykstegsbøffer skæres af den øverste del af bagbenet/køllen og sidder
lige efter tyndstegen. Tykstegen bruges typisk til helstegning eller pudses
fri for fedt og hinder til tykstegsfilet, som kan skæres til okseroast (en lille
steg uden fedtkant), medaljoner og bøffer, tyksteg er en mager udskæring.
Vi tager bøfferne ud af køleskabet og går i køkkenet.

Ingredienser.:(2 pers)  
2 stk. Tykstegsbøffer a’ ca. 200 g
Lidt olie til stegning
Salt og peber
Bearnaise.:
125 g Smør, klaret
2 stk. æggeblommer
½ spsk. Bearnaiseessens
1 spsk. Estragoneddike
1 spsk. Balsamico, hvid
Evt. lidt citronsaft
1 bundt estragon, fransk
Salt og hvid peber
Tilbehør.:
3 – 400 g pommes frites
Olie til stegning af pomfrit
Start med at klare smørret, kom det i en lille kasserolle  
Sæt den over svag varme og lad smørret smelte  
Kom ingredienserne til saucen i en lille kasserolle,  
undtagen den friske estragon og det smeltede smør

pisk det sammen over meget svag varme, når det begynder at tykne,
tilsættes lidt smeltet smør, men kun lidt ad gangen samtidig med at der
piskes  

men pas på varmen, træk gryden fra varmen ind imellem fortsæt til den
ønskede konsistens er opnået
smag til med salt, peber og citron
tilsæt det finthakkede estragon
kom nu bearnaisesaucen over i en stuetempereret skål, så den ikke
fortsætte med at få varme, og dermed skiller.

Er bøfferne meget tykke, så bank dem lidt mellem to stykker plastik

Smør lidt olie på den ene side  
Krydr med salt og peber  
Varm en grill eller grillpande op til god varme  
Læg bøffen på grill/grillpanden med den sider hvor der er
smurt olie på mod varmen

Smør nu olie på den sider der vender op  
Krydr med salt og peber. Griller ca. 1½ min.
Hvorefter de vendes.

Tages af panden efter ca. 3 min. Lægges i et ildfast fad  
Sættes i en forvarmet ovn 200 gr.
I 8 min, hvis de skal være medium rare  
Det afhænger af bøffens tykkelse, tyndere bøf – mindre tid i ovnen.
Tykkere bøf – mere tid ovnen, her er der regnet med en tykkelse på
ca. 2 cm. Tages ud af ovnen, trækker i 5 – 10 min.  
Pommes frites varmes efter anvisningen på posen.

Så er der klar til servering.

Dagens tallerken, Tykstegsbøf, pomme frites, bearnaise sauce og salat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter Tags: Tykstegsbøffer på grill med pomfrit og bearnaisesauce

Previous Post: « Lammeskank med basilikum og let stuvet grønsager
Next Post: Kanelkage med fløjlsblød chokoladeglasur »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme