• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kanelkage med fløjlsblød chokoladeglasur

28. august 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

En helt fantastisk kanelkage, lavet på få ingredienser, men med en
forrygende smag. Svampet og lækker, bagt i bradepanden og med en
fløjlsblød chokoladeglasur på toppen, helt fantastisk, en kage der
smager efter mere.
Køkkenet kalder.

Ingredienser.:( 10 pers)  
125 g smeltet smør
½ liter kærnemælk, gerne økologisk
285 g sukker
400 g hvedemel
2 spsk. Kanel, lidt store skefulde
2 tsk. Natron
Glasur.:
80 g smør, smeltet
225 g flormelis
2 spsk. Chokolade, hakket fint
3 spsk. Sort kaffe, gerne stærk.
Start med at smelte smørret, lav varme

Pisk det smeltede smør i kærnemælken  
Bland sukker, mel, kanel og natron

Bland det godt og sigt det i kærnemælken

Rør det godt sammen  
Beklæd bradepanden ca. 16 x 25 x 5 cm. med bagepapir

Hæld dejen i bradepanden  
Glat dejen ud så den er ens jævn over det hele

Bag kage ved 200 gr. I ca. 45 min.  
Lad kagen køle helt af

Glasur.:  
Smelt smørret ved lav varme  
Rør det smeltede smør godt sammen med flormelis og kaffe

Varm forsigtigt glasuren op ved lav varme  
Tilsæt den finthakkede chokolade og rør det godt sammen  

Tag det fra varmen og rør det glat  
Smør glasuren på den kolde kage

Når glasuren er lidt varm, vil den stivne med det samme.  
Så er der klar til smagsprøve.  
Kagen uden glasur kan fryses.  
Så er det tid til servering af kaffe og kage.

Dagens kage, Kanelkage med fløjelsblød chokoladeglasur,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk Tags: Kanelkage med fløjlsblød chokoladeglasur

Previous Post: « Tykstegsbøffer på grill / grillpande med pomfrit og bearnaisesauce
Next Post: Kinesisk kylling hot pot »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme