Denne middagsret forbindes i de fleste tilfælde med min store
kærlighed til Matador, hvor lære Andersen, lufter sin ærlige
mening om kogt fars.
køkkenet kalder
Ingredienser:
1 stk. løg
2 stk. kartofler, kogte og kolde
5 – 8 stk. ansjosfileter
2 stk. æg
500g hakket kalv/flæsk
2 spsk. hvedemel
1 spsk. ansjoslage
2,2 dl. vand ca.
12 stk. peber korn
salt
smør/margarine og rasp til formen
250g ærter/gulerødder, frost
Aspargessauce:
30g smør
2 spsk. hvedemel
1 ds. Aspargessnitter
½ stk. citron, saften heraf
1 dl. Piskefløde/mælk
salt og peber
Smør smeltes i en gryde og mel røres i
tilsæt lidt efter lidt vand fra en dåse asparges og saften
fra en ½ citron, bag sovsen op
tilsæt 1 dl. fløde og smag til med salt og peber
asparges vendes i sovsen til sidst
Start med at pille løget
riv løg og kartofler på råkostjernet
mos ansjoserne med en gaffel, og skil æggene i hvide og blomme
bland hakket kød, løg, kartofler og ansjoser med æggeblommer og
mel, tilsæt ansjoslage og vand efterhånden
rør farsen let og smidig, krydr, men vær forsigtig med saltet.
pisk æggehviderne helt stive og vend dem i farsen.
Kom farsen i en smurt og rasp drysset form og bag den i
ovnen ca. 1 time ved 175 gr.
Kog ærter og gulerødder efter pakkens anvisning
Anret randen på et varmt fad og fyld grøntsagerne i midten
server med kartofler og aspargessauce.
Dagens tallerken, Kødrand med ærter/gulerødder/kartoffel og aspargessauce
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar