Her er en middagsret fra gamle tider, som man ikke ser så meget til mere
og det er en skam, for den er hurtig lavet og så smager den helt vildt godt.
Går også under navnet paneret flæsk, fattigmandskoteletter, men uanset
navnet, så er det en rigtig godt som smager efter mere.
køkkenet kalder.
Ingredienser: (2 pers.)
500g stribet flæsk (stegeflæsk)
1 dl. Mælk eller vand
1 stk. æg
1 dl. Rasp
½ dl. Mel
1 tsk. salt
¼ tsk. peber
50g flydende fedtstof eller olie
Sovs:
1 dl. mælk
1 Terning grøntsagsbouillon
salt og peber
2 -3 tsk. maizena
lidt sovse kulør
Tilbehør:
kartofler og salat
Start med flæsket som er i skiver, skær sværen af, det bankes let
på begge sider i mellem to stykker plast,
lægges i mælk eller vand ca. 15 min.
rasp, mel, salt og peber blandes
flæskeskiverne tages op og aftørres, vendes i sammenpisket æg
og vendes i rasp/melblandingen.
Steges lysebrune på begge sider, i fedtstoffet
kog panden af med lidt vand, tilsæt lidt mælk og en grøntsags
bouillonterning, smag til med salt og peber, jævn sovsen
med lidt maizena udrørt i lidt koldt vand
tilsæt evt. kulør til den ønskede farve er opnået.
klar til servering med kogte kartofler og evt. mormor salat.
det er tid til servering
Dagens tallerken, Bankeflæsk med brun sovs og mormorsalat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar