• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Bankeflæsk med brun sovs og mormorsalat

1. marts 2023 by John Frøslev Skriv kommentar

Her er en middagsret fra gamle tider, som man ikke ser så meget til mere
og det er en skam, for den er hurtig lavet og så smager den helt vildt godt.
Går også under navnet paneret flæsk, fattigmandskoteletter, men uanset
navnet, så er det en rigtig godt som smager efter mere.
køkkenet kalder.

Ingredienser: (2 pers.)
500g stribet flæsk (stegeflæsk)
1 dl. Mælk eller vand
1 stk. æg
1 dl. Rasp
½ dl. Mel
1 tsk. salt
¼ tsk. peber
50g flydende fedtstof eller olie

Sovs:
1 dl. mælk
1 Terning grøntsagsbouillon
salt og peber
2 -3 tsk. maizena
lidt sovse kulør

Tilbehør:
kartofler og salat

Start med flæsket som er i skiver, skær sværen af, det bankes let

på begge sider i mellem to stykker plast,

lægges i mælk eller vand ca. 15 min.

rasp, mel, salt og peber blandes

flæskeskiverne tages op og aftørres, vendes i sammenpisket æg

og vendes i rasp/melblandingen.

Steges lysebrune på begge sider, i fedtstoffet

kog panden af med lidt vand, tilsæt lidt mælk og en grøntsags
bouillonterning, smag til med salt og peber, jævn sovsen
med lidt maizena udrørt i lidt koldt vand
tilsæt evt. kulør til den ønskede farve er opnået.

klar til servering med kogte kartofler og evt. mormor salat.
det er tid til servering

Dagens tallerken, Bankeflæsk med brun sovs og mormorsalat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris

Previous Post: « Aktuelle madplan for uge 9
Next Post: Aktuelle madplan for uge 10 »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme