• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Glaserede Svinekæber og blomkålsgratin med ost

30. januar 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

For mange er det nok grænseoverskridende, at spise svinekæber 
Men alligevel er de kommet tilbage i dagligvarebutikkerne kølediske,
en gang i mellem, og så er det med at slå til.

De fleste bliver eksporteret til Kina. Svinekæber eller svineklumper
er en muskel, som er fulde af bindevæv, og derfor tager det tid at
få dem møre. Men de bliver møre som smør, og de har en fantastisk
smag, som ikke kan sammenlignes med noget andet.  
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(2 pers.)  
4 stk. svinekæber
½ tsk. salt, groft
Peber
20 g smør
1 stk. gulerod skåret i mundrette stykker
1 stk. løg, skåret i både
5 kviste timian, frisk
1 stk. øl, Stout 33 cl.  
Blomkålsgratin:
2 stk. bagekartofler, ca. 250 g
1½ dl. Vand
½ dl. Piskefløde
1 stk. blomkål, lille
50 g castello, creamy white
½ dl. Friske dildkviste, hakkede
1 tsk. salt
Peber
300 g cherrytomater
1 spsk. Olivenolie
Start med at skærer de sølvfarvede hinder af svinekæberne

Krydr kødet med salt og salt  
Brun kæberne på alle sider i en tykbundet gryde med smør, ca. 3 min

Tag kæberne op 

og brun gulerodsstykkerne og løgbådene i ca. 3 min

Læg svinekæberne og timiankviste ovenpå grøntsagerne  
Tilsæt det mørke øl

Læg låg på gryden og lad retten simrer ved svag varme ca. 1½ time.  
Tag svinekæberne op, hæld fonden igennem en sigte

Kom den siede fond tilbage i gryden, og kog ind ved kraftig varme

Til der ca. er 2 dl. tilbage  
Jævn evt. sovsen med lidt maizena

Smag til, og læg svinekæberne tilbage i sovsen og hold kødet varmt
Blomkålsgratin:
Skræl kartoflerne og skær dem ud i mindre stykker

Kog de skrællede kartofler i vand og fløde ved jævn varme i ca. 10 min

Skær blomkål ud i buketter

tilsæt blomkål til gryden med kartoflerne, og kog yderlige ca. 10 min.

Til kartofler og blomkål er mør, rør af og til.  
Træk gryden fra varmen og tilsæt ost, dild, salt og peber

Mos grøntsagerne groft og smag til  
Fordel mosen i 2 – 4 små ovnfaste skåle

Bages i ovnen på 225 gr i ca. 15 min.  
Tomaterne skylles og del dem i mindre klaser  
Læg tomaterne i et ovnfast fad, stænk med lidt olivenolie  

Krydr med salt og peber  
Stil fadet ved siden af skålene med mos og bag det hele midt i ovnen  
Anret kæberne på tallerknerne sammen med blomkålsgratin og
de bagte tomater, og en dildkvist på toppen    
Server straks.

Dagens tallerken, Glaserede Svinekæber og blomkålsgratin med
bagte tomater, velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Glaserede Svinekæber og blomkålsgratin med ost

Previous Post: « Benløse Fugle
Next Post: Wok-gryde med kylling, nudler og spidskål. »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme