• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Wok-gryde med kylling, nudler og spidskål.

1. februar 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Inspireret af det Thailandske køkken, har jeg sammensat denne
wok ret til danske smagsløg, det vil sige ikke for stærk.  
En nem og hurtig ret at tilberede for den travle husmoder
og med en duft fra østen.  
Vi går i køkkenet.

Ingredienser:(2 pers)  
3 – 500 g svinekød, skært eller kyllingebryst
140 g bambusskud
140 g vandkastanjer
100 g hvidkål eller spidskål
200 g bacon i tern
75 g ærter, grønne
75 g majs
1 ds. Kokosmælk
90 g Egg noodles (nudler)
1 – 2 tsk. paprika
½ tsk. Red corry paste
1 stk. Lime, saften af ½ lime
1 – 2 spsk. Kinesisk soya
Salt/fiskesauce og peber
Evt. östensauce 3 – 4 spsk.
Olie til stegning
Start med at marinerer kødet i kinesisk soya og peber, mindst 1 time

Brun det godt af i wokken, tages op og lægges til side

Skær bacon i tern på ca. 1x1x1 cm og svits dem wokken

Svits vandkastanjer og bambusskud let  
Tilsæt limesaft, paprika og kinesisk soya  
Tilsæt ærter og majs, kom kødet tilbage i wokken  
Læg nudlerne i en skål med koldt vand i ca. 5 – 10 min

Tag nudlerne op af vandet og tilsæt dem til wokken  
Tilsæt kokosmælk og lad det simrer i ca. 3 min.  
Snit spidskålen i strimler på ca. 1cm bredde, tilsæt dem til wokken

Smag til med salt/fiskesauce, limesaft og peber  
Serveres med et godt stykke brød.  
Tid til servering.

Dagens tallerken, Wok-gryde med kylling, nudler og spidskål,
Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

 

Inspireret af det Thailandske køkken, har jeg sammensat denne
wok ret til danske smagsløg, det vil sige ikke for stærk.
 
En nem og hurtig ret at tilberede for den travle husmoder
og med en duft fra østen.
 
Vi går i køkkenet.
 
Ingredienser:(2 pers)
 
3 – 500 g svinekød, skært eller kyllingebryst
140 g bambusskud
140 g vandkastanjer
100 g hvidkål eller spidskål
200 g bacon i tern
75 g ærter, grønne
75 g majs
1 ds. Kokosmælk
90 g Egg noodles (nudler)
1 – 2 tsk. paprika
½ tsk. Red corry paste
1 stk. Lime, saften af ½ lime
1 – 2 spsk. Kinesisk soya
Salt/fiskesauce og peber
Evt. östensauce
3 – 4 spsk. Olie til stegning
Start med at
marinerer kødet i kinesisk soya og peber, mindst 1 time
 
Brun det godt af i wokken, tages op og lægges til side
 
Skær bacon i tern på ca. 1x1x1 cm og svits dem wokken
 
Svits vandkastanjer og bambusskud let
 
Tilsæt limesaft, paprika og kinesisk soya
 Tilsæt ærter og majs, kom kødet tilbage i wokken
 
Læg nudlerne i en skål med koldt vand i ca. 5 – 10 min
Tag nudlerne op af vandet og tilsæt dem til wokken
 
Tilsæt kokosmælk og lad det simrer i ca. 3 min.
 
Snit spidskålen i strimler på ca. 1cm bredde, tilsæt dem til wokken
 
Smag til med salt/fiskesauce, limesaft og peber
 
Serveres med et godt stykke brød.
 
Tid til servering.
Dagens tallerken,
Wok-gryde med kylling, nudler og spidskål, Velbekomme
 
Mange glade madhilsner
John
Print opskrift

Skrevet i: Grill retter Tags: Wok-gryde med kylling nudler og spidskål

Previous Post: « Glaserede Svinekæber og blomkålsgratin med ost
Next Post: Grøntsager med Lam, oystersauce og ost »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme