• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Grøntsager med Lam, oystersauce og ost

5. februar 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Lam smager fantastisk, når det er kokkereret korrekt, her er opskriften
med grøntsager som får dit lam til at smage formidabelt.  
En dejlig ret til at inviterer gæster på.  
Køkkenet kalder

Ingredienser:(4 pers)  
1 stk. Lammeculotte ca. 600 g
1 fed hvidløg
2 – 3 kviste rosmarin
100 g Arla Klovborg 25% i små tern
2½ dl. Mælk
2 spsk. Mel
25 g smør
2 – 3 spsk. oystersauce
½ tsk. salt,
groft Peber
150 g groftrevet rå kartofler
2 stk. groftrevet gulerødder
2 stk. porre i tynde skiver
½ tsk. salt, groft
1 spsk. Rasp
25 g smør
Ostesauce:
I en tykbundet gryde pisker du mel og mælk sammen  
Tilsæt smør, bring gryden i kog under piskning

Kog den godt igennem
Tilsæt ostetern og varm saucen igennem til osten er smeltet
Tilsæt 1 spsk. oystersauce
Smag til med salt, peber og oystersauce.
Riv på den grove side af rivejernet, kartoffel, gulerod
Skær porrerne i tynde skiver

Læg grøntsagerne i et smurt ovnfast fad

Drys med salt og hæld ostesaucen over
Drys med rasp og fordel smørklatter over

Bages i ovnen på midterste rille ved 200 gr i 45 min.

Fedtlaget på culotten ridses i et harlekinmønster,
uden at skære ned i kødet

Lammeculotten brunes af på en varm pande med lidt olivenolie

Drys med lidt rosmarin og krydr med salt og peber
Læg culotten i et ildfast fad med lidt hvidvin i bunden

Læg et par rosmarin stilke ved og 1 helt fed hvidløg,
sæt det i ovnen 200 gr i ca. 15 – 20 min. centrumstemperatur 65 gr.
(alt efter hvor rødt man ønsker sit kød)
Tag culotten ud af ovnen og lad den trække i 10 – 15 min

Skæres ud i tynde skiver og serveres til grøntsagerne
Det er tid til servering.

Dagens tallerken. Grøntsager med lam, oystersauce og ost,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter Tags: Grøntsager med Lam oystersauce og ost

Previous Post: « Wok-gryde med kylling, nudler og spidskål.
Next Post: Kæmpe tarteletter med kylling, asparges og rejer »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme