• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kæmpe tarteletter med kylling, asparges og rejer

9. februar 2018 by John Frøslev 1 kommentar

Knasende sprød skal, cremet fyld og en rund og mild smag af fløde,
asparges og hønsekød.
Det er selvfølgelig den ”gammeldaws” tartelet der her er tale om,
den hyggelige spise, der er elsket at store som små, unge som gamle
og hadet af ligeså mange.

I gamle dage var tarteletter populære til både hverdag og fest,
og tarteletter er meget mere end dem med høns og asparges,
kan serveres både som forretter, hovedretter og dessert.

For at sætte lidt krydderi på tilværelsen, laver vi her tarteletterne
kæmpe store, til alle os der elsker tarteletter og ikke kan få nok.
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(4 pers.)
Tarteletter 4 stk.:
2 pk. Butterdej (dejen købes færdig)
4 stk. forme 120 mm i diameter
Tørrede gule ærter (til at holde på dejen, kan bruges igen)
Lidt smør til at smøre formen med

Tarteletfyld:
350 g kogt høns/kyllingekød f.eks. Kyllingefilét eller brystkød
1 ds. Asparges, gem væden skal bruges senere
1 bdt. Grønne asparges
1½ dl. Fløde
1½ dl. Hønsebouillon
25 g smør
3 spsk. Hvedemel
200 g rejer, pillede

Butterdejen pakkes ud og skæres/klippes over på midten med papir på

Skålene/formene smøres med lidt smør  
Butterdejen lægges forsigtigt ned i skålene med papiret yderst

Trykkes forsigtigt fast i skålen og dejen klippes af ca. 1 cm. over kanten
(Afskæringen af dejen kan bruges til at, udstikke noget pynt)

Papiret løsnes forsigtigt og dejen trykkes helt ud i kanterne
Bunden prikkes med en gaffel

Papiret lægges nu igen på dejen hele vejen rundt i skålen  
Skålen fyldes nu med tørrede gule ærter eller

Andet materiale som kan tåle at blive varmet op  
Sæt skålene på køl i mindst ½ timer, gerne mere.  
Skålene sættes nu i ovnen på 225 gr. i ca. 15 min.

Tages ud og ærterne hældes ud og papiret fjernes  
Skålene sættes tilbage i ovnen som skrues ned til 190 gr.

Bages til de er gyldne, tages ud og køler af på en rist
Det kogte hønse/kyllingekød skæres i mindre stykker

Væden fra asparges, sigtes ned i en gryde

Tilsæt fløde og bouillon

et koges forsigtigt op  
Rør mel og smør sammen

 Til en glat smørbolle

Tilsæt smørbollen til væsken i gryden, lidt af gangen  
Pisk den godtigennem, tilsæt mere smørbolle hvis saucen er for tynd  
Kom smørbolle i til den ønskede konsistens er opnået
Kog saucen godt igennem ca. 5 – 10 min.  
Tilsæt hønse/kyllingekød og aspargessnitter

Skyl de grønne asparges og skær dem ud i mundrette stykke  
Tilsæt dem til fyldet i gryden  
Giv det et kort opkog  
Varm tarteletterne i 4 – 5 min ved 200 gr.

Lige førtarteletterne skal fyldes ca. 1 min. tilsættes rejer til fyldet
Tag tarteletterne ud af ovnen og fyld dem med tarteletfyldet
Pynt af med et par rejer
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Kæmpe tarteletter med høns i asparges og rejer,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Forret Tags: Kæmpe tarteletter med kylling asparges og rejer

Previous Post: « Grøntsager med Lam, oystersauce og ost
Next Post: Gæstemiddag “Vinter” »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme