• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Benløse Fugle

27. januar 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

En god gammel klassiker, med masser af smag og minder
fra en svundne tid, hvor farmor stod ved gryderne.
Nu går vi i køkkenet

Ingredienser:(2 pers.)
4 – 6 skiver okseinderlår eller klump ca. a’ 75 g
1 tsk. salt, groft
½ tsk. peber
4 – 6 strimler røget spæk eller fersk
1 bundt persille
25 g smør
½ løg, finthakket
½ løg i både
2 – 4 stk. laurbærblade
½ liter mælk eller vand
1 – 2 spsk. Ribsgele
Lidt soya
Maizena til jævning af sovsen

Start med at banke kødskiverne let, imellem to stykker plast (frysepose)

Krydr dem med salt, peber og det finthakket løg

Et stykke røget spæk og lidt persille lægges over
Kødet rulle stramt sammen om spæk og persille

Ombindes med sejlgarn
Brunes i fedtstoffet på alle sider

Kogende mælk eller vand med soya tilsættes nu,
sammen med laurbærblade og løgbåde

Og alt småsteger i ca. 1 time, prøv om kødet er mørt
Fuglene tages op og snoren fjernes, lægges i et serveringsfad

Skyen jævnes med maizena

Smages til med salt, peber og ribsgele
Sovsen hældes over fuglene

Serveres med kogte kartofler og mormorsalat.
Klar til servering.

Dagens tallerken. Benløse fugle med kartofler, brun sovs og
mormorsalat. Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse Tags: Benløse Fugle

Previous Post: « Pomelo – appelsin marmelade
Next Post: Glaserede Svinekæber og blomkålsgratin med ost »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme