Denne suppe er fra 1648, selv om den anbefales til syge mennesker,
egner den sig fortrinligt til raske også. Med sin gammeldags dvs.
middelalderlige krydring, er den et levn fra middelalderen. Groffenbrad
betyder egentlig grydesteg og er et godt stort stykke oksekød.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
1,2kg oksebryst
1kg druer
2 spsk. Merian, tørret
1 god dusk timian
En håndfuld persille
½ g safran
1 tsk. muskatblomme
3 stk. kartofler, store
Salt og peber
3 stk. marvben
1 stk. suppevisk
2 spsk. Koncentreret oksefond
Start med at komme kødet i en gryde, kom vand på så det
dækker kødet
Tilsæt marvben og kog op
Når det koger skummes grundigt for urenheder
Tilsæt suppevisk, oksefond, salt og peber, kog til kødet er mørt
Kødet tages op og køler af gerne under pres
Si suppen og tilsæt druer (hold lidt af druerne tilbage, til pynt i suppe)
kartofler og krydderier
Kog det godt igennem ca. 25 min.
Skær kødet ud i tern ca. 1x1x1 cm.
Blend suppen med lidt af kødet
Kog suppen godt igennem og tilsæt de resterende kød tern
Tilsæt de resterende vindruer, suppe må godt være tyk og klumpet.
Klar til servering med Christiansminde brød.
Dagens tallerken, Groffenbradsuppe med Christiansminde brød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar