• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Groffenbradsuppe med Christiansminde hvedebrød

29. december 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Denne suppe er fra 1648, selv om den anbefales til syge mennesker,
egner den sig fortrinligt til raske også. Med sin gammeldags dvs.
middelalderlige krydring, er den et levn fra middelalderen. Groffenbrad
betyder egentlig grydesteg og er et godt stort stykke oksekød.  
Køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)  
1,2kg oksebryst
1kg druer
2 spsk. Merian, tørret
1 god dusk timian
En håndfuld persille
½ g safran
1 tsk. muskatblomme
3 stk. kartofler, store
Salt og peber
3 stk. marvben
1 stk. suppevisk
2 spsk. Koncentreret oksefond
Start med at komme kødet i en gryde, kom vand på så det
dækker kødet

Tilsæt marvben og kog op  
Når det koger skummes grundigt for urenheder

Tilsæt suppevisk, oksefond, salt og peber, kog til kødet er mørt  
Kødet tages op og køler af gerne under pres  
Si suppen og tilsæt druer (hold lidt af druerne tilbage, til pynt i suppe)
kartofler og krydderier  
Kog det godt igennem ca. 25 min.  
Skær kødet ud i tern ca. 1x1x1 cm.  
Blend suppen med lidt af kødet

Kog suppen godt igennem og tilsæt de resterende kød tern

Tilsæt de resterende vindruer, suppe må godt være tyk og klumpet.  
Klar til servering med Christiansminde brød.

Dagens tallerken, Groffenbradsuppe med Christiansminde brød,
Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Suppe Tags: Groffenbradsuppe med Christiansminde hvedebrød

Previous Post: « Oksekød i gryde med vin
Next Post: Christiansminde hvedebrød »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme