• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Oksekød i gryde med vin

26. december 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Okseinderlår i en god, aromatisk gryderet med tomater, løg og rødvin.
Lige en ret der passer sig selv, mens man laver andre ting i køkkenet.
En god smagfuld ret med rosmarinkartofler, men der kan også
serveres ris til.

Køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)  
700g okseinderlår skåret i tern
50g bacon
3 stk. rødløg, små grofthakkede
3 fed hvidløg, grofthakket
5 spsk. Olivenolie
3 dl. Rødvin
1½ ds. Tomater, hakket
1½ dl. Grøntsagsbouillon, kraftig
1 spsk. Koncentreret tomatpure
2 – 4 stk. laurbærblade
1 stk. chilipeber, lille
Salt
Lidt maizena til jævning
Lidt friskhakket persille
5 – 600g kartofler, små
3 – 4 kviste frisk rosmarin
Olivenolie og salt

Start med at skære baconet ud i tern ca. 1×1 cm.
Kødet i lidt større tern ca. 2×2 cm.

skær rødløg og hvidløg ud i små tern

 Svitse baconet i en tykbundet gryde (jerngryde)

I olivenolien, tilsæt løg og hvidløg i små tern
Efter 2 min. tilsættes oksekødet, som brunes på alle sider  

Tilsæt rødvin og lad det dampe lidt ind, 2 – 3 min.

Tilsæt hakkede tomater, bouillon, tomatpure. Laurbærblade,
chilipeber og salt, retten simrer 1½ time under låg
Med en lille åbning af låget til fordampning

Når chiliekrydringen er passende, tages chilien op
Skyen jævnes med en lille smule maizena.
Rosmarinkartofler: 
Kartoflerne vaskes og tørres i et rent viskestykke
Kom kartoflerne i en skål, og tilsæt olivenolie, vend rundt
Pluk bladene af de friske rosmarinkviste, og hak dem groft

Tilsæt rosmarinen til kartoflerne, sammen med lidt groft salt
Beklæd et ildfast fad eller bradepande med bagepapir
Fordel kartoflerne i fadet, dæk fadet med stanniol
Bag kartoflerne i ovnen i 1½ time ved 200gr varmluft

Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Oksekød i gryde med vin, Rosmarin kartofler
og grønne syltede tomater, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse Tags: Oksekød i gryde med vin

Previous Post: « Rødkål med rødvin og chili
Next Post: Groffenbradsuppe med Christiansminde hvedebrød »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme