• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Rødkål med rødvin og chili

22. december 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Rødkål med bid i, et godt tilbehør til grisekødet eller and.
 
Hurtig og nemt at tilberede. Rødkål er en grøntsag og én af flere varianter af have-Kål.
 
Dets blade er farvet stærkt mørklilla af et højt indhold af anthocyaniner, men kan skifte farve efter jordens surhedsgrad.
 
Køkkenet kalder.
Ingredienser:
(4 pers)
½ stk. Rødkålshoved
4 spsk. Olivenolie
1 spsk. Smør
2 fed Hvidløg
½ stk. Frisk chili
1 – 1½ dl. Æbleeddike
½ gl. Hvidvin
½ gl. Rødvin
2 spsk. Ribsgele
3 spsk. Sukker
½ tsk. Salt
Evt. lidt tørrede
Chiliflager
Skær rødkålen i lidt
grove stimler
Tag en tykbundet
gryde og sauter rødkål, hvidløg og chili i smør og olivenolie
Efter 4 – 5 min.
Tilsættes æbleeddike
 
Lad det koge lidt ind
under omrøring
 
Tilsæt hvidvin,
rødvin og ribsgele
 
Rør god i gryden,
krydr med salt
 
Smag til med sukker
og evt. chiliflager
 
Lad det nu stå på lav
varme og simre uden låg i 25 – 30 min.
Rør i det en gang
imellem
 
Sluk og læg låg på
gryden
 
Lad det stå og
trække, gerne til næste dag.
 
Kom rødkålen på glas
og sæt det i køleskab.
 
Varm op og det er
klar til servering.
Dagens glas, Rødkål
med bid, velbekomme
 
Mange glade
madhilsner
John
Print opskrift

Skrevet i: Tilbehør Tags: Rødkål med rødvin og chili

Previous Post: « Gæstemiddag “Før jul-menü”
Next Post: Oksekød i gryde med vin »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme