• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Christiansminde hvedebrød

29. december 2018 by John Frøslev 3 kommentarer

Et brød fra de rigtige gode gamle dage, da Frederik d.2 var
fanget på Sønderborg slot i 1550.

Måltidet var andet end vand og brød, han levede fyrsteligt med
egen kokke og tjenestefolk, selvom kan blev holdt fanget
så var der ikke noget i vejen med menuen.

Køkkenet kalder

Ingredienser: (2 stk. brød)
12,5g gær
15g fint salt
575g hvedemel
6,75 dl. Vand  
Start med at røre gær, vand og salt sammen

Melet slås i – ikke røres

Dejen pakkes i film og stilles på køl til næste dag  

Næste dag tages dejen til brødet over på køkkenbordet og
formes til et brød

Brødet flyttes over på en bageplade med bagepapir, gør det
forsigtigt det er meget levende

Brødet hæver nu imens ovnen forvarmes til 230 gr. alm. ovn  
Brødet bages i ovnen i 20 min. ved 230 gr.  
Temperaturen på ovnen sænkes til 200 gr.

Brødet bages yderligere i 25 – 30 min. ved 200 gr.  
Tages ud og køles af før udskæring.

Dagens brød, Christiansminde brød, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk Tags: Christiansminde hvedebrød

Previous Post: « Groffenbradsuppe med Christiansminde hvedebrød
Next Post: Gæstemiddag “Nytår 2018” »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Henriette Wulser

    31. december 2019 kl. 11:49

    Hej John.
    Tak for lækkert brød. Når du bager det, er det så på varmluft, eller almindelig ovn.
    Godt nytår.
    Mvh
    Henriette

    Svar
    • John Frøslev

      31. december 2019 kl. 12:10

      Hej Henriette,
      Du har helt ret i, at christiansminde brød er et lækkert brød og det er bagt i alm. ovn, men kunne godt tåle
      5 min. mere på 200gr.
      Tusinde tak for din kommentar og Godt Nytår
      Mange hilsner
      John

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme