Velkomstdrink:
Champagne cocktail med calvados
Forret:
Røget hellefisk tatar på tang med, æbler, avocado, tomat
og sesam-knækbrød
Hovedret:
Beef Wellington med Pommes Duchesse, Madeirasauce og
æble/løg-svampestuvning
Indbagt svinemørbrad med Pommes Duchesse, maderiasauce og æble/løg
stuvning
Dessert:
Rådhuspandekager med abrikosmarmelade og hakkede mandler

Champagne cocktail:

Ingredienser: (6 glas)
12 tsk. Calvados
6 tsk. Cointreau
1 fl. Cava
1 – 2 stk. lime
Kom calvados og Cointreau i glasset, og fyld op med afkølet Cava
(2 tsk. Calvados og ½ tsk. Cointreau pr. glas)
Pynt med en skive lime.
Klar til servering.

Velkommen
Forret, Røget hellefisk tatar på en bund af tang, med æbler,
tomat og avocado:

Ingredienser: (6 pers.)
400g røget hellefisk
2 stk. æbler, friske og røde
300g Tang
3 stk. avocado, mini
3 stk. tomater
6 tsk. rævesauce
6 stk. sesamkiks
Lidt dild til pynt
Start med at skære røget hellefisk i pæne små tern

Skær æblerne i meget små tern, og læg dem i vand med citron

Del avocadoen og skær den i pæne skiver
Skær tomaterne i skiver og fjern kerner og den bløde i tomaten

Skær tomatkødet i små tern
Anretning:
Kom lidt tang midt på tallerkenen

Si æbletern fra vandet og bland hellefisken sammen med æbletern
Anbring 1 – 2 spsk. Af blandingen oven på tangen
Læg 3 skiver avocado på den ene side af tallerkenen
Læg 1 – 2 spsk. Små tomat tern i en anden side af tallerkenen
Læg en tsk. rævesauce ved den ene side af fisken og træk den lidt ud
Til sidst lægges en sesamkiks på tallerkenen.
Klar til servering.

Forret: Røget hellefisk- tatar på en bund af tang, med
æbler, tomat og avocado. Velbekomme
Sesam-knækbrød:
Bageriet kalder

Ingredienser: ( ca. 20 stk.)
25g smør
1 dl. Sesamfrø
½ spsk. Sukker
½ tsk. salt
½ dl. Vand
100g hvedemel
Start med at smelte smørret og hæld det i en skål

Rør sesamfrø, sukker, vand og salt i og tilsæt melet

Ælt dejen godt sammen

Ælt dejen godt samme på et melet underlag

Rul dejen ud på et melet underlag til en tykkelse på ca. 2mm

Skær stykkerne ud ca. 4 x 8 cm i bredde og længde

Prik huller i kiksene med en gaffel

Sæt dem på en bageplade med bagepapir
Bag dem i ovnen lidt højere op end midten
Bagetid ca. 13 min. ved 225 gr. til de er lysebrune

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en rist.
Klar til servering.

Dagens tilbehør, Sesam-knækbrød, Velbekomme
Beef Wellington:

Ingredienser: (6 pers.)
900g oksemørbrad
500g oksemørbrad (afskæringer til fars)
1 dl. Fløde
1 stk. æg
10g smør
2 pk. Butterdej
500g champignon
1 stk. Skalotteløg
1 stilk frisk rosmarin
100g parmaskinke
2 spsk. Dijon sennep
1 spsk. Brun farin
2 stk. æggeblommer
Salt og peber
Start med at afpudse mørbraden
Skær ender og mørbradhoved af, så der er et ensartet stykke kød

Drys lidt salt og peber på spækbrættet, og rul mørbraden i krydderiet

Tilsæt lidt smør på en pande og lad det blive gyldent

Brun mørbraden hele vejen rundt ca. 4 min. i alt, læg den til side

Kør afskæringerne fra mørbraden i en foodprocessor,

Tilsæt salt kør det sejt i ca. 1 min.
Tilsæt fløde og æg og kør farsen i yderlige ½ min.

Smelt smør på panden ved kraftig varme, men uden at det bruner

Hak svampe, løg og rosmarin fint Svits svampe, rosmarin og løg på
panden i ca. 3 min. og lad det afkøle

Smag til med salt og peber
Bland brun farin og sennep

Smør mørbraden med blandingen af brun farin og sennep
Læg et stort stykke film på køkkenbordet

Fordel parmaskinken på filmen så der er et par cm. overlap

Smør farsen på parmaskinken ensartet over det hele

Fordel de svitsede svampe, løg og rosmarin over farsen
Læg mørbraden i midten

Rul skinke og fars stramt omkring mørbraden

Luk pakken godt samme og lad mørbraden hvile i køleskab
Mindst 1 time eller gerne til næste dag
Rul butterdejen ud på et stykke bagepapir
Fjern filmen fra mørbraden og placer mørbraden på midten
Pensl butterdejskanterne, med sammen pisket æg
Læg den næste butterdejsplade over mørbraden som låg
Glat dejen tæt til mørbraden og skær overskydende dej fra så
der er en kant på ca. 2 cm.
Pres de to stykker sammen med en gaffel
Pensl Wellingtonen med resten af æggene
Rids Wellingtonen med en skarp kniv
Drys med salt flager og evt. frisk rosmarin
Bag i ovnen ved 200gr. til kernetemperatur 55 – 58 gr. ( ca. 20- 30 min.)
Kan med fordel bages i et forvarmet fad/bradepande på 200gr.
Så er der større chancer for at bunden bliver sprød.
Tages ud og hviler i ca. 20 – 25 min.
Skæres ud i skiver på ca. 1½ – 2 cm. tykkelse
Klar til servering.

Dagens hovedret, Beef Wellington med Pommes Duchesse,
Svampe-æblestuvning og Maderiasauce, Velbekomme
Indbagt svinemørbrad

Ingredienser: (1 pers.)
1 stk. svinemørbrad
1 pk. Butterdej
½ dl. Kinesisk soya
¼ dl. Balsamico, rød
1 spsk. smør
3 spsk. Brun farin
1 tsk. Dijonsennep
1 stk. æg
1 stk. løg, lille
1 fed hvidløg
1 spsk. Hvedemel
½ dl. Mælk
1 pk. Serrano skinke
Start med at skære sener og hinder af mørbraden

Skær et pænt stykke ud af mørbraden ca. 200g

Gem resten af mørbraden til senere
Bland soya og balsamico sammen

(kan undlades, men passer godt til svinekød)
Læg mørbradstykket ca. 200g i en plastpose

Hæld marinaden af soya og Balsamico i posen og luk den
Lad nu mørbraden marinerer i ca. 1 døgn

Tag mørbraden ud af posen og dup den tør med køkkenrulle,
drys lidt peber på spækbrættet og rul mørbraden i peberet

Varm en stegepande op med smør og brun mørbraden
hele vejen rundt

Læg den til side og køl den af

Bland farin og sennep godt sammen
Smør mørbraden med sukkerblandingen
Den resterende del af mørbraden hakkes til fin fars
(fortsæt nu efter samme metode som til Beef Wellington,
fra blandingen af sennep og farin)
Læg svine-mørbraden i det varme fad og bag den i ovnen ca. 40 – 50 min
Tages ud og skal stå og trække i ca.15 – 20 min
Skær den lidt på skrå i pæne skiver
Klar til servering.
Pommes Duchesse:

Ingredienser: (6 pers.)
1200g bagekartofler
5 stk. æggeblommer
75g smør
Salt og peber
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker
Kog dem møre ca. 20 min. hæld vandet fra
Damp dem tørre

Mos kartoflerne, gerne med en kartoffelmoser eller gennem en sigte
Rør æggeblommer og smør i, smag til med salt og peber

Fyld mosen i en sprøjtepose med stjernetylle
Sprøjt massen ud på bagepapir i små toppe

Bag i 10 min. ved 225 gr. alm. Ovn. Til de er gyldenbrune
Klar til servering.
Svampe-æblestuvning:

Ingredienser: (8 pers.)
4 stk. æbler, røde ca. 450g
15 g smør
4 stk. skalotteløg, grofthakkede ca. 150g 400g svampe
4 dl. Piskefløde
1½ tsk. salt
Peber
1 stk. oksebouillon, terning
125 g blåbær
1 dl. Persille, grofthakkede
Flæk æblerne på tværs og fjern kernehuset

Lad smørret blive gyldent på en sauterpande

Steg æblerne med skærefladen nedad i ca. 3 min.
Tilsæt løg og svampe og steg i yderligere ca. 3 min.
under låg, rør af og til

Tilsæt fløde, bouillon, salt og peber, koges i yderligere i
ca. 5 min. uden låg
Anret svampe- æblestuvningen i et fad, drys med blåbær og persille
Klar til servering.
Maderiasauce

Ingredienser: (6 pers.)
1 stk. skalotteløg
1 stk. gulerod, lille
1 stilk, frisk timian
25g smør til stegning
2 dl. Madeira
5 dl. Oksebouillon
Salt og peber
Pil og hak løg fint

Steg løg og timiankvisten i smør på en pande

Tilsæt madeira, og kog ind til den halve mængde

Tilsæt fond og kog igen saucen ind til det halve
Smag til med salt og peber, fjern timiankvisten
Monter evt. saucen med lidt koldt smør lige inden serveringen.
Klar til servering
Rådhuspandekager

Opskrift på Rådhuspandekager klik her
Happy new Year
Skriv et svar