• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Fish and Chips med sauce tartare og mashy peas

14. april 2018 by John Frøslev 2 kommentarer

Fish and chips er en populær fastfoodret fra England.
Fish’n’chips er friturestegt fisk serveret med pomfritter.
I England blev fish and chips serveret i gårdagens avis, men det sker
i dag yderst sjældent af helbredsmæssige grunde.

Utrykt avispapir bruges dog nogle steder. Husholdningssalt og eddike
bliver ofte brugt til fish and chips. Fiskeretten er populær over hele
kloden. I Danmark har retten navnet fiskefileter, men til forskel fra
fiskefileter, der bliver paneret og pandestegt, bliver fisken i fish and
chips vendt i en tynd dej, oftest bestående blot af øl og mel (“beer
battered”), dybstegt, og serveret i dejen sprød, tyk og porøs.
De pommes frites (chips), som bliver serveret i England, er tykke og
bløde, til forskel fra de amerikanske (Fries).
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(4 pers.)
500g Mørksej
2 spsk. Maizena
1 stk. øl, mørk
175g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 stk. æggehvider
150g ærter, frosne
50g smør
¼ bundt mynte
Salt og peber
1 stk. citron
300g pomfritter, frost
8 spsk. Mayonnaise
3 spsk. Kapers, hakkede
3 spsk. Cornichoner eller Jalapenos hakkede
2 spsk. Persille, hakket
2 spsk. Purløg, hakket
1 spsk. Dijonsennep
2 spsk. Løg, fint hakket
Øldej:
Rør hvedemelet grundigt ud i øllet

Tilsæt bagepulver og lidt salt  
Rør det til en tyktflydende dej  
Pisk æggehviderne stive

Vend dem forsigtigt i dejen  
Lad dejen hvile i ca. ½ time  
Fisk:
Skær fileten ud i pæne stykker

Krydr fisken med salt i ca. 20 min.

Skyld salte af fisken og vend den i maizena  
Dyp den godt i øldejen  
Friter fisken i 180 gr varm olie til den er gylden og sprød

Chips:
Friter pomfritterne efter anvisning på posen

I ca. 8 – 10 min.  

Sauce tartare:
Rør mayonnaisen med hakkede kapers, cornichoner, persille,
purløg, løg, dijonsennep, salt og peber.

Mushy peas:
Kog ærterne under låg sammen med 50g smør, samt ½ dl. Vand

Efter ca. 6 – 7 min tilsættes den hakkede mynte og saften fra en ½ citron
Mos ærterne hurtigt med stavblenderen, smag til med salt og sort peber
Ærterne skal ikke være en fin puré, men en grov mos
Klar til servering.  

Dagens tallerken. Fish and Chips med sauce tartare og mashy peas.
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Fish and Chips med sauce tartare og mashy peas

Previous Post: « Salat med kalvekød/oksekød
Next Post: Sund Svensk Pølseret »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme