Svensk pølseret findes der, et utal af variationer af. Smager forrygende
og her med grøntsager som gør det nemt, for børnene at spise grøntsager.
Sundheden afhænger af fedt procenten i pølserne, og om man bruger
fløde på 8% eller piskefløde på 38%, minimælk eller sødmælk det er
fuldstændig op til en selv.
Vi går i køkkenet.
Ingredienser: (2 pers.)
4 – 500g kartofler
6 stk. kyllingepølser eller bayerske pølser
1 spsk. Olie
1 stk. løg
1 stk. gulerødder
½ – 1 stk. squash
3/4 spsk. Paprika
1 ds. Tomatpuré, 70g
1 dl. Madlavningsfløde 8%
1½ dl. Mælk, let
Salt og peber
Evt. ½ tsk. karry
1 bdt. Purløg
Skræl kartoflerne og kog dem møre i let saltet vand
Hæld vandet fra og lad kartoflerne stå og dampe af
Skær dem ud i mundrette stykker
Skær pølserne ud i mundrette stykker
Brun dem af i olien i en middel varm gryde
Hak løgene fint og riv guleroden på rivejernet
Flæk squashen på langs, fjern kernerne i midten
Riv squashen på rivejernet
Tilsæt løg og paprika, når pølserne har fået farve
Lad det stege i ca. 5 min.
Tilsæt grøntsager og tomatpuré, rør godt rundt
Tilsæt fløde og mælk
Vend forsigtigt kartoflerne i, pas på at de ikke går i stykker
Lad retten simre ved middel varme i ca. 10 min.
Smag til med salt, peber og evt. karry
Retten serveres med klippet purløg på toppen
Det et tid til servering.
Dagens tallerken, Sund Svensk pølseret, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar