![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2018/04/DSC_0086k86.jpg)
Svensk pølseret findes der, et utal af variationer af. Smager forrygende
og her med grøntsager som gør det nemt, for børnene at spise grøntsager.
Sundheden afhænger af fedt procenten i pølserne, og om man bruger
fløde på 8% eller piskefløde på 38%, minimælk eller sødmælk det er
fuldstændig op til en selv.
Vi går i køkkenet.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2018/04/DSC_0474k474.jpg)
Ingredienser: (2 pers.)
4 – 500g kartofler
6 stk. kyllingepølser eller bayerske pølser
1 spsk. Olie
1 stk. løg
1 stk. gulerødder
½ – 1 stk. squash
3/4 spsk. Paprika
1 ds. Tomatpuré, 70g
1 dl. Madlavningsfløde 8%
1½ dl. Mælk, let
Salt og peber
Evt. ½ tsk. karry
1 bdt. Purløg
Skræl kartoflerne og kog dem møre i let saltet vand
Hæld vandet fra og lad kartoflerne stå og dampe af
Skær dem ud i mundrette stykker
Skær pølserne ud i mundrette stykker
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2018/04/DSC_0478k478.jpg)
Brun dem af i olien i en middel varm gryde
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2018/04/DSC_0479k479.jpg)
Hak løgene fint og riv guleroden på rivejernet
Flæk squashen på langs, fjern kernerne i midten
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2018/04/DSC_0477k477.jpg)
Riv squashen på rivejernet
Tilsæt løg og paprika, når pølserne har fået farve
Lad det stege i ca. 5 min.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2018/04/DSC_0480k480.jpg)
Tilsæt grøntsager og tomatpuré, rør godt rundt
Tilsæt fløde og mælk
Vend forsigtigt kartoflerne i, pas på at de ikke går i stykker
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2018/04/DSC_0482k482.jpg)
Lad retten simre ved middel varme i ca. 10 min.
Smag til med salt, peber og evt. karry
Retten serveres med klippet purløg på toppen
Det et tid til servering.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2018/04/DSC_0089k89.jpg)
Dagens tallerken, Sund Svensk pølseret, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar