
Salat er en madret som fortrinsvis består af rå grønsager.
Salatens betydning for det danske middagsbord har været
skiftende i tidens løb. ”Amerikanske salatvaner nåede Danmark i
slutningen af 1970’erne”.
Med den lette adgang til gode grønsager, gode muligheder
for opbevaring på køl, og danskernes stigende opmærksomhed
på livsstilssygdomme, har bevirket at salat er blevet en del af
dagligdagen for mange danskere.
Udvalget af råvarer der kan anvendes er meget stort, og
variationsmulighederne er utallige. Salat skal se indbydende ud,
lugte og smage godt, give næringsrig og sund kost.
Derudover kan den sammensættes så den opfylder bestemte
behov ligesom, f.eks. slankekure, opladning til sportspræstationer,
sænkelse af kolesteroltal og så videre.
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(2 pers.)
300g kartofler
1 stk. kalvesteak eller oksesteak
Salt og peber
Olivenolie
½ spsk. Smør
1 stk. hovedsalat
150g Cherrytomater
½ stk. rødløg
1 stk. hårdkogt æg, i skiver
½ bundt persille
Lidt citron
Start ned at skrubbe kartoflerne og kog dem møre i let saltet vand
Lad dem afkøle og skær dem i halve på tværs
Dup kødet tørt, krydr med salt og peber

Steg bøffen i olie/smør, først ved høj varme på begge sider

Steg dem færdig 2 – 4 min på hver side, ved middelvarme
Alt efter hvor rød man ønsker bøffen. Lad kødet trække og afkøle
Skyl og slyng salaten tør
Skyl og tør tomaterne og skær dem i halve
Skær rødløget over på lands og skær dem i skiver
Skyl, tør og nip persille
Skær kødet i fine skiver
Anret salaten med kød, kartofler, tomater, løg, æg og persille

Dryp med ca. 1 spsk. Olivenolie og citron
Krydr med et let drys af salt og peber
Det et tid til servering.

Dagens tallerken. Salat med kalvekød og kolde kartofler.
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar