• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Salat med kalvekød/oksekød

11. april 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Salat er en madret som fortrinsvis består af rå grønsager.
Salatens betydning for det danske middagsbord har været
skiftende i tidens løb. ”Amerikanske salatvaner nåede Danmark i
slutningen af 1970’erne”.

Med den lette adgang til gode grønsager, gode muligheder
for opbevaring på køl, og danskernes stigende opmærksomhed
på livsstilssygdomme, har bevirket at salat er blevet en del af
dagligdagen for mange danskere.

Udvalget af råvarer der kan anvendes er meget stort, og
variationsmulighederne er utallige. Salat skal se indbydende ud,
lugte og smage godt, give næringsrig og sund kost.  

Derudover kan den sammensættes så den opfylder bestemte
behov ligesom, f.eks. slankekure, opladning til sportspræstationer,
sænkelse af kolesteroltal og så videre.

Køkkenet kalder.

Ingredienser:(2 pers.)  
300g kartofler
1 stk. kalvesteak eller oksesteak
Salt og peber
Olivenolie
½ spsk. Smør
1 stk. hovedsalat
150g Cherrytomater
½ stk. rødløg
1 stk. hårdkogt æg, i skiver
½ bundt persille
Lidt citron

Start ned at skrubbe kartoflerne og kog dem møre i let saltet vand  
Lad dem afkøle og skær dem i halve på tværs  
Dup kødet tørt, krydr med salt og peber

Steg bøffen i olie/smør, først ved høj varme på begge sider

Steg dem færdig 2 – 4 min på hver side, ved middelvarme  
Alt efter hvor rød man ønsker bøffen. Lad kødet trække og afkøle
Skyl og slyng salaten tør  
Skyl og tør tomaterne og skær dem i halve

Skær rødløget over på lands og skær dem i skiver
Skyl, tør og nip persille
Skær kødet i fine skiver
Anret salaten med kød, kartofler, tomater, løg, æg og persille

Dryp med ca. 1 spsk. Olivenolie og citron  
Krydr med et let drys af salt og peber  
Det et tid til servering.

Dagens tallerken. Salat med kalvekød og kolde kartofler.
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse, Tilbehør Tags: kolde kartofler, Salat med kalvekød, æg og flüte

Previous Post: « Broccoli gratiner med skinke
Next Post: Fish and Chips med sauce tartare og mashy peas »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme