
Gratin er en fransk madret tilberedt i et ild- eller ovnfast fad i ovn.
Ordet er afledt af det franske ”gratter”, der betyder skrabe
eller kradse og henviser til, at retten traditionelt består af rester
fra de forudgående dages måltider.
Mulighederne er mange, det er kun fantasien der sætter grænser.
Køkkenet kalder

Ingredienser:(2 pers.)
300g broccoli
150g champignon
300g skinke, gerne en rest fra dagen før
3 spsk. Mel
2 dl. Fløde
3 stk. æggeblommer
1 fed hvidløg
3 stk. æggehvider
½ tsk. groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk. Smør
1 spsk. parmesanost
1 spsk. Rasp
½ tsk. muskatnød
½ øko citron
Skær skinken ud i tern ca. 1×1 cm.

Del broccolien og stokken i små stykker

Blancher broccolien i let saltet vand ca. 2 min

Kommes derefter i koldt vand

Kog stykkerne fra broccoli stokken i let salte vand i ca. 5 min.
afkøles i koldt vand
Del champignon i ¼

Pisk mel og fløde sammen i en lille gryde og
varm det godt igennem

Tilsæt muskatnød

Træk gryden fra varmen og pisk æggeblommerne i

Tilsæt broccoli, skinke, presset hvidløg, salt og peber
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i

Smør 2 ovnfaste portionsforme med smørret, og drys dem med rasp

Fordel gratinen i formene

Drys med rasp og parmesanost over gratinerne

Bag dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 min

Riv skallen af ½ citron
Drys gratinerne med citronskal og server.
Det er tid til servering.

Dagens tallerken. Broccoli gratiner med skinke og hvidløgsflûte,
Velbekomme
Mange galde madhilsner
John
Skriv et svar