• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kyllingrulle med kartoffelfondant og gulerodssalat

20. august 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Kyllingekød som er en yndet spise og fantastisk i mange retter, her er en
nem og hurtig ret med kylling file. Tilbehøret er kartoffelfondant som er
en klassisk tilberedning af en kartoffel og som smager fantastisk, en god
garniture til både fisk, kød og fjerkræ.
Vi går til den.

Ingredienser.:(2 pers)  
2 stk. kyllingefilet a’ ca 150 g
1 bundt persille
1 bundt purløg
25 g Smør
2 spsk. Oystersauce
Salt og peber  
Kartoffelfondant.:  
Ca. 500 g kartofler, store
25 g Smør
1 bundt timian
5 – 6 stk. hvidløg
1 stk. citron
½ dl. Vand  
Gulerodssalat.:  
4 – 5 stk. gulerødder
2 spsk. limesaft
2 tsk. Agave sirup
1½ spsk. fiskesauce
25 g mandler, groft hakket
½ rød chili

Start med en gryde 2-3 liter, fyld den med ca. 1 liter vand  
Sæt den over varmen og varm op til kogepunktet tilsæt en lille nip salt  
Tag kyllingefileterne og puds dem af for urenheder  

Bank dem lidt flade i den tykke ende  
Hak persille og purløg fint  
Bred fileterne ud på et spækbræt  
Krydr med salt og peber

Læg en stribe af hakket persille og purløg i den ene side af fileterne

Rul fileterne stramt sammen fra den side med persille og purløg  
Rul kyllingrullen ind i køkkenfilm, stram det godt til  

Sno det i enderne, rul nu rullen ind i stanniol og luk enderne

Pocher nu rullen i det varme vand i 10 – 15 min.  
Hold hele tiden vandet lige under kogepunktet.  

Tag rullen op af kogevandet og lad den køle lidt af  
Sæt en pande over god varme og smelt en klat smør  
Brun nu kyllingrullen godt hele vejen rundt

Tages af panden og holdes varm  
Tilsæt 2 spsk. Oystersauce til panden, pas på at panden ikke er for varm
rør det godt rundt med fedtstoffet fra panden lad det blive på panden
til anretningen.  
Tag en tykbundet gryde og sæt over god varme  
Skær kartoflerne i pæne firkanter, ikke for store

Tilsæt ½ dl. Vand til gryden sammen med ca. 25 g smør  
Kom kartoflerne i gryden, sådan at de ikke ligger oven på hinanden  
Tilsæt, hele hvidløg, en dusk timian, ende skiverne fra en citron

Nu skal vandet koge helt væk, så kartoflerne til sidst steger i smørret  
Skal blive gylden og møre  
Hvidløgene kan klemmes ud af skallen og spise hele  
Gulerødderne skrælles  
Skæres i tynde skiver med tyndskrælleren, lægge i en skål

½ chili hakkes fint, uden kerner  
Marinaden blandes af 2 spsk. limesaft, 2 tsk. Agave sirup, 1½ spsk. fiskesauce  
Hældes over gulerødderne  
De hakkede chili tilsættes til gulerødderne  
Det hele blandes god
 
Hak mandlerne groft og drys dem over gulerødderne  
Tag kyllingrullerne og skær dem rene i hver ende  
Del rullen på midten
 
Anrettes med en skefuld sauce fra panden på midten af tallerkenen  
Placer de halve ruller på højkant midt i saucen  
Læg gulerodssalaten i en top ved side af  
Læg katoffelfondant i en top på modsatte side  
Så er det tid til serverin

Dagens tallerken, Kyllingrulle med kartoffelfondant og gulerodssalat,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ Tags: Kyllingeruller med kartoffelfondant og gulerodssalat

Previous Post: « Mormor’s Frikadeller med stuvet hvidkål
Next Post: Grillet Rødfisk med grillet løg og fennikel »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme