• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Grillet Rødfisk med grillet løg og fennikel

22. august 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Rødfisken er jo den optimale fisk til grillen, med det tykke skind kan den
tåle direkte varme uden at brænde fast og så har den en fantastisk smag.
Rødfisken er rosenrød med store øjne og 5 stumpe torne på gællelåget.

Den kan blive op til 1 meter lang og veje op til 15 kilo. Det er også en ret
dyr fisk, men nogle meget fine fileter man får ud af sådan en fisk og
engang imellem skal det jo smages.
Vi ser på det og går i gang med fisken.

Ingredienser.:(2 pers)  
3 stk. Rødfiskfilet med skind a’ ca. 150 g
Salt og peber
1 spsk. raspolie
1 stk. fennikel
2 stk. rødløg
1 spsk. olivenolie
200 g babyspinat
12 stk. små kryddertomater  
Dressing.:
2 spsk. raspolie
1 spsk. hvid balsamicoeddike
1 tsk. Sirup
Salt og peber

Krydr skindsiden godt med salt  
Lad den nu salte i ca. 20 – 30 min.  
Skyl saltet af fisken og dup den tør med køkkenrulle  
Skær et pænt stykke af fileten fra den tykke ende  
Den sidste del mod halen, lægges et snit på skinsiden ca. 2/3 del nede
Halestykket bukkes nu ind under den resterende del af fisken
Så du får et stykke fisk som er lige tyk over det hele, når det skal grilles  

Smør nu fisken godt med olie, krydr med lidt salt og peber  
Når grillen er varm    
lægges fiskestykkerne på direkte varme med skindsiden nedad  
Til de er sprøde og gyldent ca. 4 min

Træk fiskestykkerne til indirekte varme og vend dem  
Lad fisken nu stege færdig ca. 4 min  
Rens og skær fennikel i aflange skiver, med en skarp kniv
eller på mandolinjernet  
Pil løg og skær dem i kvarte stykker  
Vend fennikel og løg med lidt olie

Kom dem i en grønsags bakke til grillen  
Grill dem til de har fået flotte grill mønstre  

Nip spinaten, skyl den ad flere omgange.  
Dryp den af i en sigte  
Blandes sammen med fennikel og rødløg  
Skyl tomaterne og del dem i halve  
Vend dem i skålen med fennikel, rødløg og spinatblade  
Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend det over salaten.  
Byd gerne et stykke brød til  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Grillet Rødfisk med grillet løg, fennikel og salat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter Tags: Grillet Rødfisk med grillet løg og fennikel

Previous Post: « Kyllingrulle med kartoffelfondant og gulerodssalat
Next Post: Gæstemiddag “Vildt og køligt” »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme