• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Skånsk kalops

11. september 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Vi tager en tur til Skåne og frembringer en helt vidunderlig
og smagsfuld ret. Skånsk kalops er god, billig og intens
søndagsgryde som næsten laver sig selv og bliver der noget
tilbage kan det fryses.

Forskellen mellem den almindelige kalops og den Skånske kalops
er at man har gulerødder i den Skånske.  
Det er en helt fortryllende duft der breder sig i køkkenet
når denne ret bliver fremstillet.
Vi skal i gang.

Ingredienser.:(6 pers.)
1½ kg oksekød i tern (gerne culotte skåret i tern)
Har du nogle kraftben, er det fint at komme i gryden
3 stk. løg
2 – 3 spsk. smør
2 – 3 spsk. mel
1 spsk. salt
2 tsk. Japansk Soja
1 – 2 dl. Fløde/mælk
7 – 8 stk. peberkorn
4 – 6 stk. laurbærblade
2 – 3 stk. gulerødder
7 – 8 dl. Vand
1 kg kartofler, store meget gerne ”King Edward”
Evt. 2 spsk. oksebouillon eller 2 terninger, hvis du ikke har karftben    

Start med at skære kødet ud i mundrette stykker, ca. 2 til 3 cm.  
Gulerødder skrælles og skæres i skiver, løg skrælles og skæres i både.
Brun kødet i en stegegryde med lidt smør, gerne af flere omgange

Når kød og løg er brunet, drysses melet over og steger lidt
Kraftben tilsættes og brunes med, hvis du har, ellers bouillon.
Tilsæt kogende vand og rør i gryden

Dæmp varmen når det koger  
Tilsæt gulerødder, laurbærblade og peberkorn
Læg låg på gryden og lad det simre i 45 – 60 min til kødet er mørt

Skrab/skræl kartoflerne  
Kog kartoflerne i usaltet vand ca. 20 min
Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem til kartoffelmos
Tilsæt lidt smør og mælk
Smag til med salt og peber  

Smag saucen til med lidt fløde, 2 tsk. Japansk Soja og 1 spsk. cognac  
Jævn evt. saucen med lidt maizena udrørt i koldt vand.  
Serveres med kogte kartofler eller kartoffelmos og syltede rødbeder.

Dagens tallerken, Skånsk kalops med kartoffelmos,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse Tags: Skånsk kalops med kartoffelmos og surt

Previous Post: « Braiseret svinekæber i æblemost med knuste kartofler
Next Post: Gæstemiddag “Grillen synger på sidste vers, så det er slut med at brænde fingeren” »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme