
En fantastisk udskæring fra grisen er svinekæber eller som
de også kaldes svineklumper. I øjeblikket fås de forretningerne
til en overkommelig pris, så prøv det, det smager gudeskønt
med knuste kartofler
Vi går til den.

Ingredienser.:(2 pers)
4 stk. svinekæber ca. 400 g
¼ liter æblemost
¼ liter vand
1 stk. chili, vær varsom med chilien
1 stk. løg
2 stilke timian
2 fed hvidløg
1 stk. gulerod
25 g smør
1½ dl. Piskefløde
5 – 6 store kartofler
1 kvist rosmarin
Olivenolie
Æbleeddike
Salt og peber
Vi starter med at brune svinekæberne i lidt smør, i en god
stegegryde som kan gå i ovnen

Krydr med salt og peber
Skræl guleroden, skær den i skiver, pil løget skær det i grove tern,
skær hvidløget i skiver.

Alle urterne svitses af og fordeles over kæberne

Tilsæt æblemost og vand, spæd undervejs hvis der
fordamper meget væske

Gryden sættes i en forvarmet ovn på 175 gr i ca. 1½ time

Gryden tages ud af ovnen og kæberne lægges i et serveringsfad
Timian stilkene tages fra
Bouillonen med urterne blendes med stavblenderen
Tilsæt piskefløden
Kog saucen op til den jævner eller brug lidt maizena

Saucen hældes over kæberne ved serveringen
Knuste kartofler, med salt, eddike og rosmarin.:
Så mange kartofler man kan spise, rengjorte og med skræl
½ dl. olivenolie,
groft salt (gerne Maldon flagesalt)
2 – 3 tsk. Finthakket rosmarin (bryder man sig ikke om rosmarin
så brug en anden krydderurt)
¼ dl.Æblecider eddike
Kartoflerne koges i saltet vand til de er lige netop møre ca. 20 min
Lægge nu på bagepapir i en bradepande til ovnen
Trykkes nu let flade f. eks. med en kartoffelmoser eller lign.

Kartoflerne skal være nogenlunde sammenhængende
Der skal nu pensles rigeligt med olivenolie, drysses
med salt og rosmarin

Sættes i en opvarmet oven 220 gr. almindelig ovn i ca. 25 min
Hold øje med dem, hvis kanterne bliver for mørke,
skrues ned til 200 gr.

Når kartoflerne er gennemvarme og begynder at se gyldne
og sprøde ud. Tages de ud og pensles/dryppes med det samme
med æbleeddike
Drysses evt. med mere salt, smag på dem og dryp evt. mere eddike på,
de kan godt tage en del, serveres med det samme
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Braiseret svinekæber i æblemost, knuste
kartofler og surt, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Svinekæber er bare en helt fantastisk ret. Er de lavet rigtige, er det noget af det møreste kød man kan tænke sig. En god kartoffelmos er heller ikke at foragte til kæberne. For dem som ikke har prøvet denne ret, så gør det, I bliver ikke skuffet.
Det kan jeg kun give dig ret i, prøv det
Hilsen
John