• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Renskavgryde

8. september 2015 by John Frøslev 2 kommentarer

En lækker ret fra Sverige, med en utrolig intens smag af vildt.  
Den består af renskav, som kan være svært at få i Danmark.  
Renskav er rensdyr skiveskåret fra frossent rensdyrkød og stegt på en
pande. Men alt andet vildtkød vil også kunne bruges
En mager ret med meget vildtsmag
Så vi går til den.

Ingredienser.:(2 pers)  
240 g Renskav eller vildtkød
150 g blandede svampe
1 stk. løg
5 stk. enebær
2½ – 3 dl. Fløde/mælk
2 – 3 spsk. smør
2 tsk. Soy sauce
Salt og peber
2 – 3 store kartofler til bagning
Start med at tænde ovnen på 200 gr  
Skyld kartoflerne i koldt vand og tør dem godt  
Skær et kryds i kartoflen  
Pak den ind i stanniol og læg dem i ovnen  
Bag kartoflerne i ca. 1 time  
Varm en pande op til god varme
Tilsæt smør og brun kødet godt

Tag kødet fra panden  
Tilsæt løg, der er hakket, svampe og enebær som lige har fået et
tryk med kniven

Svits det et kort øjeblik  
Tilsæt fløde/mælk, kog i 5 min  

Smag til med salt, peber og soy sauce  

Vend kødet i saucen og kog ind i 5 min.  
Jævn evt. saucen med lidt maizena udrørt i koldt vand.  
Serveres med bagt kartoffel (gerne King Edvard) og en grøn salat  
Så er det tid til servering

Dagens tallerken, Renskavgryde med bagt kartoffel og grøn salat,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Diverse Tags: Renskavgryde med bagt kartoffel og grøn salat

Previous Post: « Wallenbergare
Next Post: Braiseret svinekæber i æblemost med knuste kartofler »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lonnie

    31. december 2020 kl. 18:45

    Wouw hvor lækkert. Det blev vores nytårsmeny 2020.
    Måske kan man supplere med et par skiver bacon . Det vil ikke skade

    Svar
  2. john

    1. januar 2021 kl. 10:42

    Hej Lonnie,
    Dejligt at du syntes om Renskavgryden, og som du skriver et par skiver bacon vil ikke skade.
    og det har du helt ret i, bacon er god til mange ting. Tusinde tak for dit indlæg
    mange hilsner
    John

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme