• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Slotssteg med grøntsager og kartoffelpandekage

18. maj 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Denne gammeldags gryderet stammer fra Sverige og er meget
pikant i smagen. Krydret som den er med ansjos og eddike.
Det er en billig steg, der tilberedes af oksebov eller tykkam.  
Tidsforbrug ca. 2½ – 3 timer.
Køkkenet kalder

Ingredienser:(4 pers)  
1 kg oksebov eller tykkam
Smør/olie til stegning
1 spsk. Hvedemel
Salt og peber
2 dl. Bouillon eller vand
2 stk. laurbærblad
5 – 6 stk. allehånde
1 stk. løg, lille
1 spsk. sirup
½ spsk. Vineddike/balsamico
4 stk. ansjosfileter
1 spsk. Hvedemel
1 dl. Piskefløde
1 – 2 spsk. ansjoslage
Evt. lidt cognac. (kan undlades)
3 stk. pastinak
3 stk. gulerødder
1 stk. blomkål, delt i kvarte
5 – 600 g kartofler eller 400 g kartoffelmos (fra dagen før)
Start med at brune kødet på alle sider i en gryde

Salt, peber og hvedemel drysses over kødet og brunes  
Tilsæt bouillon, allehånde, laurbærblad og hakkede løg

Kødet steges under låg ved svag varme
Efter 1 times tid tilsættes eddike og ansjoser, og stegen vendes
Fortsæt stegningen til kødet er mørt, 1½ – 2 timer

Orden grøntsagerne, skyl pastinak og gulerødder
Skræl pastinak, gulerødder og skær dem i kvarte på langs
blomkål deles i kvarte

Grøntsagerne dampes møre i let saltet vand i ca. 10 – 15 min.  
Kartofler koges møre i saltet vand ca. 20 min, eller som jeg
har gjort med en rest

Kartoffelmos, fra dagen før, moses lidt sammen og
kommer på en varm pande

Med lidt fedtstof, steges på begge sider ved moderat varm i ca. 4 – 5 min

Tag kødet op når det er mørt og hold det varmt  
Si saucen og jævn den med lidt mel udrørt i fløden  
Kog saucen igennem  
Smag til med salt, peber, ansjoslage og evt. cognac.

Skær kødet for og server det med saucen

kogte kartofler og grønsager eller salat.  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Slotssteg med grøntsager og kartoffelpandekage,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse Tags: Slotssteg med kartoffelpandekage/hvide kartofler

Previous Post: « Rød gryde med spaghetti
Next Post: Røget makrel med spinat, sennepsdressing og smilende æg »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme