
En lidt anderledes form for kødsovs til spaghetti eller spaghetti
bolognese, men kan nemt konkurrer med alm. Kødsovs.
Denne gryde bliver kaldt rød gryde, fordi den er tilsat rigeligt
med tomat, såvel fra dåse som i form af tomatpuré.
Krydringen er afstemt herefter med timian og merian,
og sammensat giver det en vidunderlig smag.
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(4 pers.)
650 g Oksekød, inderlår
2 stk. løg
2 spsk. Smør/olie
Salt og peber
140 g. Tomatpuré
1 ds. Tomater, hakkede
1 tsk. timian
½ tsk. merian
250 g Champignoner, i kvarte
1 bæger Creme fraiche 38 %
4 – 500 g spaghetti
Start med at skære kødet i terninger

Brunes i smør/olie ad flere gange i en varm gryde

Tag kødet op af gryden og stil til side

Løgene hakkes og svitses klare i samme gryde

Drysses med salt og peber

Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater
Kødet kommes tilbage i gryden

Tilsæt timian og merian
Retten snurrer under låg, til kødet er mørt
De rensede champignonerne skæres i kvarte

Ristes på en tør pande til væden er fordampet

Champignonerne tilsættes og koges med de sidste 10 min
Saucen kan evt. tilsættes creme fraiche 38 %
Serveres over dampende varm spaghetti, der er vendt i lidt olie
Klar til servering.

Dagens tallerken, Rød gryde med spaghetti og brød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar