Makrel eller atlantisk makrel er en fiskeart i makrelslægten. Det er en
hurtigsvømmende fisk, der ofte optræder i store stimer. Der er udbredt
fra Sortehavet og Middelhavet til Island og Nordnorge.
Bruges mest som røget makrel eller makrelsalat, tilberedes også fersk.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(2 pers)
1 stk. Røget makrel, stor
200 g Kartofler, nye
Lidt persille
25 g smør
300 g Spinat, frisk
1½ – 2 dl. Fløde
Lidt muskatnød
Salt og peber
Rens kartoflerne og kog dem møre ca. 15 min
Bland dem med friskhakkede persille
Spinaten skylles og tørres
Sauter på en varm pande i smør, til det falder sammen
Tilsæt fløde, koger til fløden cremer
Smag til med muskatnød, salt og peber
Æggene koges smilende ca. 5 min.
Køles ned i koldt vand, pilles og halveres
Sennep/dilddressing:
2 dl. Græsk yoghurt
¼ løg, revet
1 tsk. dijonsennep
½ tsk. citronsaft
1 bdt. Dild, hakket
1 spsk. Dildspidser, tørrede
½ fed hvidløg, presses
Salt og peber
Alle ingredienserne røres grundigt sammen
Smages til med salt og peber
Lad dressingen trække mindst en halv time.
Fileter makrellen, fjern skind og ben,
Læg fileterne på en tallerken/fad
Sæt dem på risten midt i ovnen
Tænd for grillen og grill i 5 – 8 min
Kan med fordel også grilles på havegrillen
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Røget makrel med flødestuve spinat, sennepsdressing,
nye kartofler og smilende æg. Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar