• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Røget makrel med spinat, sennepsdressing og smilende æg

22. maj 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Makrel eller atlantisk makrel er en fiskeart i makrelslægten. Det er en
hurtigsvømmende fisk, der ofte optræder i store stimer. Der er udbredt
fra Sortehavet og Middelhavet til Island og Nordnorge. 
Bruges mest som røget makrel eller makrelsalat, tilberedes også fersk.
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(2 pers)  
1 stk. Røget makrel, stor
200 g Kartofler, nye
Lidt persille
25 g smør
300 g Spinat, frisk
1½ – 2 dl. Fløde
Lidt muskatnød
Salt og peber
Rens kartoflerne og kog dem møre ca. 15 min  
Bland dem med friskhakkede persille  
Spinaten skylles og tørres

Sauter på en varm pande i smør, til det falder sammen

Tilsæt fløde, koger til fløden cremer    
Smag til med muskatnød, salt og peber  
Æggene koges smilende ca. 5 min.  
Køles ned i koldt vand, pilles og halveres  
Sennep/dilddressing:  
2 dl. Græsk yoghurt
¼ løg, revet
1 tsk. dijonsennep
½ tsk. citronsaft
1 bdt. Dild, hakket
1 spsk. Dildspidser, tørrede
½ fed hvidløg, presses
Salt og peber  
Alle ingredienserne røres grundigt sammen  
Smages til med salt og peber  
Lad dressingen trække mindst en halv time.
Fileter makrellen, fjern skind og ben,

Læg fileterne på en tallerken/fad

Sæt dem på risten midt i ovnen  
Tænd for grillen og grill i 5 – 8 min  
Kan med fordel også grilles på havegrillen  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Røget makrel med flødestuve spinat, sennepsdressing,
nye kartofler og smilende æg. Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Røget makrel med spinat sennepsdressing og smilende æg

Previous Post: « Slotssteg med grøntsager og kartoffelpandekage
Next Post: Oksesteak med bagekartofler og svampe i sherrysauce »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme