• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Oksesteak med bagekartofler og svampe i sherrysauce

25. maj 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Okse er dels en betegnelse for medlemmer af underfamilien Bovinae,
det er betegnelse for kvæg som trækdyr.
Desuden betegnes kød af tamkvæg som oksekød
Vi går i gang på grillen eller i køkkenet.

Ingredienser:(2 pers)
2 stk. okse-steak a’ ca. 200 g
2 tsk. olivenolie
Salt og peber
½ tsk. rosmarin, tørret

Svampe:
250 g svampemix, champignon, kantareller
1 fed hvidløg
1 stk. skalotteløg, lille
1 tsk. rosmarin, tørret
Salt og peber

Sauce:
1 dl. Vand
1 dl. Sherry
½ oksebouillonterning
1 spsk. Tomatpure
¼ tsk. Rosmarin, tørret
1 spsk. Maizena
2 stk. Bagekartofler, store

Start med at vaske kartoflerne og dup dem tørre
Giv dem et snit med kniven på langs
Pak dem ind i stanniol. Bag dem i ovnen på 200 gr i ca. 1 – 1½ time
Kan også laves på grillen indirekte varm ca. samme tid
Rens svampene og skær dem i mindre stykker

Hak hvidløg og skalotteløg fint
Rør alle ingredienserne til saucen sammen
Dup kødet god af med køkkenrulle
Pensl kødet på begge sider med olivenolie
Varm en pande/grillpande godt op eller

Steg dem på grillen direkte varm i ca. 2 – 3 min på hver side
Samme tid på pande/grillpande  
Krydr med salt og peber undervejs

Tag bøfferne af grillen/panden, læg dem på et fad
Dæk med alufolie, lad dem trække i ca. 10 min
Hæld svampe, løg og rosmarin blandingen på panden

Tilsæt evt. ½ – 1 dl. Piskefløde
Lad det koge ca. 3 min eller til saucen tykner
Juster smagen med salt og peber
Skær kødet ud i tynde skrå skiver

Anret på tallerkenen de skrå skiver i forlængelse af hinanden
Hæld saucen over kødet sammen med svampene.
Drys evt. med persille inden serveringen
Det er tid til servering

Dagens tallerken, Oksesteak med bagekartoffel, svampe i sherrysauce,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter, Okse Tags: Oksesteak med bagekartofler og svampe i sherrysauce

Previous Post: « Røget makrel med spinat, sennepsdressing og smilende æg
Next Post: Gæstemiddag “Insekterne ta’ over” »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 on the Foodie Pro Theme