• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kinesiske kødboller med fuldkornsris og kål

15. juli 2021 by John Frøslev Skriv kommentar

De store kinesiske kødboller går også under navnet ”Løvehoveder” og
er en klassisk kinesisk ret med kødboller i soya og kål som tilbehør.
køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
150g porre
500g hakket kalv/flæsk
2 spsk. Kinesisk soya
1 spsk. Kartoffelmel
½ dl. Vand
½ spsk. Koncentreret grønsagsfond (Fond du chef)
½ tsk. salt
1 tsk. revet Ingefær
1 – 2 knsp. Hvid eller sort peber
1 spsk. Olie eller flydende fedtstof til stegning

Kål:
2 dl. Vand
½ spsk. Koncentreret grøntsagsfond
1 spsk. Revet ingefær
2 spsk. Kinesisk soya
2 spsk. Tør sherry
450g pak-tsoi eller spidskål

Start med at snitte porren på langs i lange strimler, og skyl den grundigt mellem bladene

fin hak de lange strimler på tværs.

rør de hakkede porre med fars, soya, kartoffelmel, vand, fond, salt, ingefær og peber

rør det godt sammen og form 10 store kødboller, ca. som en bordtennisbold, med

våde hænder så farsen ikke hænger på hænderne.
Varm olie/fedtstof på en stor stegepande, steg kødbollerne på lidt over middel varme

ca. 5 min. vend dem ofte, så de får stegeskorpe hele vejen rundt.

tilsæt vand, fond, ingefær, soya og sherry, lad det simre under låg ca. 15 min.

skyl spidskålen og skær den i strimler.
kom kålen ned mellem kødbollerne på panden, når der er ca. 5 min. tilbage af
kogetiden.
Server kødbollerne i kål og med kogte fuldkornsris.
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Kinesiske kødboller i kål, og med fuldkorns ris
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John



Print opskrift

Skrevet i: Aften, Okse

Previous Post: « Grill – Pølser med sprøde peberfrugter, kartofler og creme fraiche
Next Post: King size Skaftekoteletter med dampede grøntsager, brød og salat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme