Det indonesiske køkken er en samling af forskellige regionale kulinariske
traditioner, der dannede øgruppen Indonesien. Der er en bred vifte af
opskrifter og køkkener, delvist fordi Indonesien er sammensat af cirka
6.000 befolkede øer af de i alt 17.508 i verdens største øgruppe, med
mere end 1.300 etniske grupper.køkkenet kalder
Ingredienser: (2 – 3 pers.)
1 stk. kylling 1350g eller 3 stk. store kyllingebryster
½ stk. Peberfrugt, rød i stimler
½ stk. Peberfrugt, grøn i stimler
1 stk. banan i skiver
2 dl. Piskefløde
1 fed hvidløg, knust
1 tsk. karry
½ tsk. Sambal Oelek
½ dl. Mangochutney
salt og peber
Start med at koge kyllingen i ca. 50 min.
skær peberfrugterne i stimler
fjern skind og ben fra den kogte kylling og fordel
kødet i regelmæssige stykker oven på peberfrugten
i et ovnfast fad.
Skær bananen i skiver.
Tilsæt bananen i fadet ovenpå kyllingen
Pisk fløden til skum, tilsæt karry, hvidløg og mangochutney i
smag til med sambal oelek, salt og peber.
Fordel flødeskummet over kyllingen i fadet og stil retten i
ovnen i ca. 20min. til alt er gennemvarmt.
flødeskummet skal danne et låg
serveres med løse ris og salat.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Indonesisk kylling med brune løse ris og salat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar